Zincir marketlerde binlerce üründe yüzde 50'ye varan indirime gidildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın gıda perakende sektörüne yaptığı çağrı karşılık buldu. Zincir marketler peşi sıra indirim kampanyaları başlattı.

Zincir marketlerde binlerce üründe yüzde 50'ye varan indirime gidildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tüm sektörleri enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye davet etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Pazartesi günkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Bolat'ın çağrısını tekrarlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat’ın çağrısı yanıt buldu.

Birçok zincir market indirim kampanyalarını duyurdu. Zincir marketlerde birçok kalemde yüzde 50’ye varan indirime gidildi.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerden birisi, ekim ayı içerisinde 500 üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacağını duyurdu. Zincir market tarafından yapılan açıklamada, “Müşterilerimizin temel ürünlere erişimini de kolaylaştıracağız. Ürün maliyetlerinde artış olmadıkça ürün fiyatlarında artış yapmama ilkemizi, kurulduğumuz ilk günkü kararlılığımızla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullanıldı.

Bir diğer zincir market ise 12 Ekim itibariyle 15 bini aşkın üründe yüzde 20 ila 50 arasında indirim uygulayacaklarını açıkladı.

Ülke genelinde faaliyet gösteren bir başka zincir market ise bin üründe yüzde 50 indirim uyguladıklarını ve kampanyalarına ek olarak tüm ürün kategorilerinde düzenli indirim yapacaklarını duyurdu.

Mobilya sektörü de çağrıya kayıtsız kalmadı. Yılsonuna kadar mobilya sektöründeki mağazalarda fiyatların sabitleneceği belirtildi.