Zabıtalardan kan bağış desteği

Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arası Zabıta Haftası olarak kutlanıyor. Hafta kapsamında Kızılay Kan Bağış Çadırını ziyaret eden zabıtalar, kan bağışında bulunarak farkındalık oluşturdu.

Zabıtalardan kan bağış desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farkındalık oluşturmak amacıyla Saraçlar Caddesi’nde bulunan Kızılay Kan Bağış Çadırında bir araya gelen zabıtalar ‘Bir kan bir can’ sloganıyla kan bağışında bulundu.

Zabıta Haftası dolayısıyla Edirne’de görev yapan zabıta personeli kan bağış etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe 56 personelle katıldıklarını söyleyen Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

“Kan bağışının önemine değindik”

Bu yıl 196’ncısını kutladıkları ‘Zabıta Haftası’ dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde bulunan Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde hep beraber kan verdiklerini söyleyen Zogo, “Arkadaşlarımız Kızılay çadırında gönüllü olarak kan kampanyasına katılıyor. Bizler ‘Bir kan bir can’ diyoruz. Kan vermek hem sağlık için önemli hem de bir hayat kurtarmak açısından çok önemli. 56 personelimiz var. Arkadaşlarımız 24 saat esasına göre kentin nizamı ve intizamı için çalışıyor. Vatandaşlık görevi olarak bizimde bir katkımız olsun diye böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Burcu Temel