Yunanistan Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı

Balkan Türkleri Federasyonu tarafından Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu'nun önüne Çameryalı Müslüman Arnavutlara yönelik katliamın dolayısıyla siyah çelenk bırakıldı.

Yunanistan Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan başkonsolosluğu önünde toplanan Balkan Türkleri Federasyonu üyeleri ellerindeki pankartlarla bir süre slogan attı.

Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Erhan Pekkan ve beraberindekiler tarafından konsolosluk önüne çelenk bırakıldı.

Ardından Federasyon Başkanı Erhan Pekkan, günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Pekkan, Çamera Katliamını unutmayacaklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Camerya, Yunanistan’ın kuzey batısında önemli Arnavut-Müslüman nüfusunun bulunduğu epir resmi bölgesinin bir parçasıdır. İkinci dünya savaşı döneminde, Haziran 1944'ten, Mart 1945'e kadar devam eden Çamerya katliamında 2900 erkek, 214 kadın ve 96 çocuk öldürüldü, 800 `e yakın kadına tecavüz edildi, binlerce Arnavut kayıp, 6 bine yakın ev yakıldı ve 35 bin Arnavut bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Çameryalı Arnavutlara yönelik bu katliam, kanamaya devam eden bir yaradır. Yunanistan'ın tarihinde kara bir leke olarak kalmıştır. Arnavutluk Meclisi 1994 yılında 27 Haziran tarihini; " Yunan sövinistler tarafından Çamerya Arnavutlarına karşı soykırım günü" yasasını onaylamıştır. Totaliter Jivkov döneminde Türk- Müslüman toplumuna karşı asimilasyon girişimini, srebrenica katliamını unutmadığımız gibi Çamerya katliamını da unutmadık unutmayacağız unutulmayacağız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Doğukan Vurgun