YTB Koordinasyon ofisinin işleyişi ve faaliyetleri anlatıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından kentteki bir tesiste organize edilen yemek programına katılan uluslararası öğrenciler, koordinasyon ofisinin işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgi sahibi oldu.

YTB Koordinasyon ofisinin işleyişi ve faaliyetleri anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi’nin açılış etkinlikleri çerçevesinde kentteki bir tesiste akşam yemeği organizasyonu düzenlendi. Yemekte bir araya gelen uluslararası öğrenciler, hem birbirileriyle kaynaşma fırsatı, hem de ofisin işleyişi hakkında merak ettiklerine yanıt buldu.

Edirne'nin çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı kıymetli bir şehir olduğunu belirten Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Üniversitede Batı Trakya, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ ve Arnavutluk gibi gönül coğrafyasından öğrencilerin eğitim gördüğünü ve bu öğrencileri en iyi koşullarda ağırlayıp, mezun etmeyi ümit ettiklerini aktardı.

“Sizden gelecek her türlü talebe açık olacak bir ofis olacak”

Konuşmasında Uluslararası öğrencilere hitap eden Vali Kırbıyık, “YTB ofisi, sizden gelecek her türlü talebe açık olacak bir ofis olacak. Sizin burayı etkin kullanmanız, yoğun kullanmanız, her türlü sosyal, kültürel ve diğer faaliyetler için bir arada bulunmanız bizi mutlu edecektir" dedi.

Edirne'nin Balkanlar için hala payitaht olduğunu aktaran TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, uluslararası öğrencilere Üç Şerefeli Cami'nin gölgesinde, Fatih Sultan Mehmet Han'ın eğitim gördüğü medresenin yakınında yeni bir mekân ve yeni bir ev kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

YTB'nin Edirne'de bir ofis açmasını önemsediklerini belirten Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Edirne’nin gönül coğrafyasından gelen öğrencileri bağrına bastığını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Önemli bir eksikliği gidermiş olduk”

Edirne'de ofis açarak önemli bir eksikliği giderdiklerinin altını çizen YTB Başkanı Abdullah Eren, "Cumhurbaşkanımızın insan odaklı yaklaşımı neyse biz de bu çerçevede faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Balkanlara özel projelerimizi buradan koordine etmeye devam edeceğiz ve Edirne'deki uluslararası öğrencilerimize, kendi imkânlarıyla gelenler de dâhil uluslararası öğrenci akademilerini yapacağız. Bu ofisin kurulmasında emeği geçen valimiz başta olmak üzere tüm kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Özlem Ceylan