YTB Edirne Koordinasyon Ofisi düzenlenen törenle açıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi'nin açılışı düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, "Yurt dışındaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz. İnsan odaklı bir yaklaşım içerisinde onların yanında olduğumuzu belirtmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Edirne bizim için çok önemli" dedi.

YTB Edirne Koordinasyon Ofisi düzenlenen törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt dışında yaşayan vatandaşların, soydaş ve akraba topluluklar ile ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik görev ve hizmetleri yurt içinde daha etkin daha hızlı ve eş güdümlü bir şekilde gerçekleştirmek üzere Edirne Valiliği tarafından tahsis edilen “YTB Edirne Koordinasyon Ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen törene Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, YTB Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, YTB Edirne Temsilcisi Fatih Ot, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya'dan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve YTB yetkilileri katıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlara, soydaş akraba toplulukları ve uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler yürüttüklerini hatırlatan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Cumhurbaşkanının çizmiş olduğu misyon çerçevesinde nerede bir vatandaş varsa oradayız şiarıyla çalışmaya gayret ettiklerini ifade etti.

İnsan odaklı bir yaklaşım içerisinde onların yanında olduklarını belirtmeye çalıştıklarını belirten Eren, Edirne’yi çok önemsediklerini ve yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye geldiğinde onlara ilk hoş geldin ve giderken de onlara hoşça kalın diyen ve seneye tekrar bekliyoruz diyen şehrin yine Edirne olduğuna değindi.

“Her sene 1 buçuk milyon insanımız Kapıkule’den giriş yapıyor”

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan her sene bir buçuk milyona yakın insanın Avrupa'dan yüklerini, çoluğunu, çocuğunu akrabasını alarak giriş yaptığını ve Türkiye'de 1- 1 buçuk ay vakit geçirdikten sonra da ayrıldıklarını ifade eden Eren, bu yurttaşların da yolculuklarında yanlarında olma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda son 4 yıldır Edirne Valiliği’nin desteğiyle hemen gümrük alanının yanında 3 bin 604 bin metrekare bir bölgede vatandaşlara karşılama, uğurlama organizasyonu yürüttüklerini ve ve bir dinlenme alanı oluşturduklarını hatırlatan Eren, Kapıkule’deki bu çalışmanın yanı sıra Edirne’de kalıcı hizmet sağlamak adına bir ofis açmayı planladıklarını ve bunu hayata geçirdiklerini belirtti.

“Türkiye'de 16 bin uluslararası öğrenci var”

Uluslararası öğrencilere burs imkânı sunduklarını ve Türkiye'de 16 bin uluslararası öğrenci olduğunu aktaran Eren, Edirne’de ciddi anlamda Balkanlar'dan gelen öğrenci hareketliliği olduğunu düşünürsek bu çerçevede bu öğrencilerle daha yakın temas etmek için Edirne ofisinin hayata geçirilmesi gerektiğine kani olduklarını söyledi.

İş odaklı, hizmet üretmeye çalışan, insan odaklı, insana kıymet veren ortak faydayı düşünen bir anlayışla hareket ettiklerini ifade eden Eren, Ankara’daki ofiste olduğu gibi Edirne’de açılışı yapılan ofiste de Balkanlardan gelen öğrencilere ücretsiz olarak çay ve çorba ikramları olacağını aktardı.

“Hep birlikte hayırlı işlere imza atacağımız bir dönemi başlattık”

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, YTB ile Edirne'de çok daha kalıcı, uzun vadeli, hayırlı işlere hep birlikte imza atacakları bir dönemi başlattıklarını ifade etti.

“Edirne'de eğitim gören çok sayıda uluslararası öğrenci var”

Türkiye'nin son 20 yılında kat ettiği paradigma değişimi, bölgede yaşanan gelişmeler ve sağlanan ilerlemelerin çok önemli olduğunu aktaran Vali Kırbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği vizyon doğrultusunda, devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşları, YTB, Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilerin müthiş bir özveri ortaya koyduğunun altını çizdi. Edirne'de çok sayıda uluslararası öğrencinin eğitim aldığına değinen Kırbıyık, Balkan coğrafyasından Edirne'ye olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Edirne ile YTB'nin bir arada olmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Kırbıyık, Önemli olan bundan sonrası, güzel başlıyoruz. İnşallah güzel gidecek çalışmalar da yapmamız lazım. Burada hep birlikte kenetlenerek güzel işler yapacağımız, hayırlı işler yapacağımız bir dönem olacağını düşünüyorum. Burada biz, gerek Edirne Valiliği olarak, gerek yine üniversitemizin çok önemli katkıları olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Özlem Ceylan