YILLARIN KUAFÖRÜ BOŞ ZAMANLARINI SANATSAL HOBİLERLE DEĞERLENDİRİYOR

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de Kovid-19 salgını nedeniyle virüs yayılımını önlemek amacıyla hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Kentte uzun yıllardır kuaför olan Hayati Dovan, salgın sürecinde hobi olarak sosyal aktivitelere yöneldi.

YILLARIN KUAFÖRÜ BOŞ ZAMANLARINI SANATSAL HOBİLERLE DEĞERLENDİRİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salgınla mücadele kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında dükkânı kapalı olan kuaför Hayati Dovan, boş zamanlarını resim çizerek ve gitar çalarak değerlendiriyor.

25 yıldır kuaförlük mesleğini sürdüren Hayati Dovan, bu tür aktivitelerin motivasyonu yükselttiğini belirterek, vatandaşlara boş zamanlarını keyifli hale getirmek amacıyla kendilerine hobi edinmeleri tavsiyesinde bulundu.

Çalışmayı çok sevdiğini belirten Kuaför Hayati Dovan, Kovid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde boş durmaktan sıkıldığı için hobi olarak resim ve müziğe ilgisinin arttığını söyledi.

“Sanatsal hobiler hem psikolojik rahatlama sağlıyor, hem de amanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun”

Boş zamanları değerlendirmek için birçok farklı hobi edinmenin mümkün olduğunu ifade eden Hayati Dovan;  “Resim, çizimi ve müzikle uğraşmanın yanı sıra; nakış gibi geleneksel el sanatlarına da yönelenler var.  Sanatsal hobiler, özellikle bu salgınla mücadele döneminde hem psikolojik hem de eğlenceli vakit geçirme açısından çok iyi bir fırsat oluyor. Bu şekilde hobilerle insanın kafası dağılıyor ve zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. Hafta sonu kısıtlama olduğu için evde zaman geçmiyor. Ben de bu vakitleri resim çizerek ve gitar çalarak geçiriyorum. Bu sayede yeni haftaya da motivasyonum yüksek şekilde başlıyorum. Ayrıca boş zamanlarımı bu şekilde aktivitelerle geçirmeye başladığımdan beri vücudun hantallaşmasını da engellediğini fark ettim” dedi.

“Gözümüz kulağımız normalleşme sürecinde”

Salgın nedeniyle bu sene işlerin durgun geçtiğini ifade eden Dovan, 1 Mart’ta uygulanmaya başlayacak normalleşme sürecinde alınacak kararların ve yapılacak değerlendirmelerin tüm esnaflar tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

Açıklanacak kararlar sonrası bu yaz kuaför, düğün salonu işletmecileri, gelinlikçiler, mobilyacılar gibi sektörlerin yüzünün gülmesini ve işlerinin hareketlenmesini dileyen Dovan, bir an önce kademeli de olsa normale dönülmesini ve bu süreçte de herkesin daha dikkatli davranarak kurallara uyuma özen göstermesi gerektiğine değindi.

Özlem Ceylan