Dokuzuncu Sınıf Öğrencileri TED'li Olabilmek İçin Ter Döktü

Bölgenin en büyük eğitim yatırımlarından olan TED Edirne Koleji, 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavları devam ediyor. 22 Şubat Pazartesi günü başlayan TED Koleji bursluluk sınavına bu yıl ilk defa 9'uncu sınıflar da katıldı.

Dokuzuncu Sınıf Öğrencileri TED'li Olabilmek İçin Ter Döktü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“4 sene boyunca burslu okumaya devam edecekler”

Bu yıl ilk defa TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavlarına katılan 9’uncu sınıf öğrencilerinden başarılı olanlar buradan kazandığı burs ile 4 sene okumaya devam edebilecekler.

Öğrencilerin temel disiplinlerde mevcut durumlarını belirleyerek TED Edirne Koleji’ne kayıt için ön seçim oluşturmak amacıyla yapılan sınava 4.5.6.7.8 ve 9.sınıfta öğrenim gören öğrenciler katıldı.

22 Şubat Pazartesi günü başlayan TED Edirne Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı, bu yıl salgın nedeniyle 5 güne yayılarak ve bireysel olarak ve dört oturum şeklinde gerçekleştiriliyor.  Ayrıca tedbirler kapsamında sınav öncesi öğrencilere hijyen seti ve yedek maske verildi. Sınavlar bireysel olarak uygulanıyor.

“Buradan kazandıkları burs ile 4 sene okumaya devam edebilirler”

Trakya bölgesinden ve Edirne’den sınava bu yıl yoğun bir başvuru olduğunu söyleyen TED Edirne Koleji Lise Müdürü Kaan Sezgin; “9’uncu sınıflarda belli bir müfredatı ve eğitimi başladı. TED Edirne Koleji olarak biz müfredatın üstünde eğitim süreci ilerletiyoruz. Salgın döneminde özellikle 9’uncu sınıfların çok fazla eksiği oldu. Bu eksiği TED Koleji ile kapatmaları daha büyük bir avantaj. Bu sınav da bunun için bir imkân sağlıyor. Yüksek oranda burslar alabilirler. 4 sene boyunca bu burs oranları geçerli olacak. Buradan kazandığı burs ile 4 sene okumaya devam edebilir” ifadelerine yer verdi.

“Tüm başarılı öğrencilere kapımız açık”

Edebiyat, matematik ve İngilizce olmak üzere toplam 45 soru sorulduğunu aktaran Sezgin; “sınav sonuçları en kısa sürede duyurulacak. Tüm 9’uncu sınıf velilerine geri dönüş yapacağız. Biz hem bu sınav sonucu ile hem de geçen seneki LGS sınav puanıyla da burs verebiliyoruz. 8’inci sınıftaki LGS puanı iyi ise yüzde 100’e kadar burs alma imkânı doğuyor. Bu yüzden tüm başarılı öğrencilere kapımız açık. Yüzde yüzden yüzde 10’a kadar burs imkânı okulumuzda mevcut” dedi.

300 taban puan sınırı olmakla beraber maksimum 500 taban puana kadar burs imkânı sağlandığını aktaran Sezgin, öğrencilerin puanlarını belgelediği takdirde bu imkândan faydalanabileceğini söyledi.

26 Şubat Cuma günü 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik sınav yapılacağını ifade eden Sezgin, “hem öğrenciler kendini denemiş olacak hem de gelecek yıl için bursluluk imkânı kazanabiliyorlar. Velinin 2 avantajı var. Bursluluk sınavında iyi bir puan alan öğrenci LGS sınavını beklemeden kayıt olabilir. LGS sınavı bazen talihsizlik içinde olabiliyor. Yüksek puan alabilecek bir öğrenci kaydırma yaparak düşük puan alabiliyor. Bursluluk sınavı tüm velilere öncesinde şans tanıyor. Öğrenci LGS’de puanını yükseltirse bursluluğunu da yükseltebilir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl 9’uncu sınıflar için sınav açılmadığını belirten Sezgin, bu yıl açılan sınavla bu öğrencilere de büyük bir şans tanındığını söyledi. Edirne’deki birçok okuldan öğrencinin bursluluk sınavına başvuru yaptığını aktaran Sezgin, yoğun başvurudan dolayı öğrenci ve velilere teşekkür etti.

“TED’li olup hedeflerime ulaşmayı planlıyorum”

TED Edirne Koleji’nin tüm imkânlarının iyi olduğunu söyleyen 9’uncu sınıf öğrencisi Sumira Püsküllü “Bu okulda okumak istememin en büyük sebeplerinden birisi de iyi bir İngilizce eğitimi almaktır. İleride burada okuma imkânım olursa sonrasında da psikoloji okuyup hedeflerime ulaşmayı planlıyorum. Kaliteli bir eğitim ve geleceğe daha iyi hazırlanmak adına sınavı kazanırsam güzel olur” dedi.

“Güzel bir okulda okumak her çocuğun hayalidir”

Bursluluk sınavı için Kırklareli’nden geldiklerini söyleyen öğrenci velilerinden Handan Kaptan; “TED Koleji’nin kaliteli eğitim anlayışını biliyoruz. Bu şekilde güzel bir okulda okumak her çocuğun hayalidir. İnşallah biz de çocuğumuz başarılı olur ve burada okuma imkânı bulur. Salgınla mücadele döneminde olduğumuz için okulda alınan önlemler de hoşumuza gitti. Bu dönemde maske ve sosyal mesafenin yanı sıra en önemli noktalardan birisi de hijyendir. Biz de bu konuda da içimiz rahat şekilde çocuğumuzun sınavdan çıkmasını bekledik” dedi.

“Çocuğumuzun, Atatürk’ün öncü olduğu bir okulda okumasını isteriz”

TED Koleji’nin Atatürk’ün öncülüğünde kurulmuş ve tanınmış bir okul olduğunu söyleyen Öğrenci velilerinden Banu Demir; “kaliteli eğitim anlayışının uygulanmasının yanı sıra Atatürk’ün öncü olduğu bir okulda çocuğumuzun okumasını çok isteriz. Bu yüzden de seçenekler arasında ilk sırada yer alıyor. İnşallah sınavı güzel geçer ve başarılı sonuçlar alırız” dedi.

Tekirdağ’dan sınava gelen 9’uncu sınıf öğrencisi Hilal Naz Candan; “Biraz heyecanlı biraz da mutluyum. Okul imkânları ve eğitim anlayışı ile çok güzel. Çorlu’ya da açıldı ama benim grubum tutmadığı için buraya geldim. İnşallah güzel geçer ve başarılı sonuçlar elde ederim. Daha önce de gelip okulu gezme fırsatım olmuştu. Burada okuma çok isterim” dedi.

“Burada ideallerime kavuşabileceğimi düşünüyorum”

Sınava katılmak için İstanbul’dan gelen 9’uncu sınıf öğrencisi Eren Filiz, “Ailem Edirne’de yaşıyor. Ben de TED Koleji gibi güzel bir okulda okumak istiyorum. Geçen yıl da bursluluk sınavı olsaydı girmeyi düşünüyordum. Bu yıl açıldığını duydum ve kaçırmak istemedim. Ben aynı zamanda yüzücü de olduğum için okulun yüzme imkânları da çok güzel. Burada okuma istiyorum. Burada ideallerime kavuşabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen sınavda öğrencilere, 15 Türkçe, 15 matematik ve 15 İngilizce sorusundan oluşan toplam 45 soru soruldu. Öğrenciler sınavdayken velilere okul hakkında bilgi verildi.

Özlem Ceylan-Burcu Temel