Yılbaşı öncesi otellerde ve işletmelerde hazırlıklar başladı

2022 yılının bitmesine kısa bir süre kala kentteki oteller de hazırlıklarını tamamladı ve müşterilerini beklemeye başladı. Yeni yıla Edirne'de girmek isteyen yerli ve yabancı birçok turist şimdiden otellerdeki yerini ayırtmaya başladı.

Yılbaşı öncesi otellerde ve işletmelerde hazırlıklar başladı

Özellikle cuma ve cumartesi günleri Bulgaristan’dan gelen turistler, Edirne'deki otellerde konaklayarak rahatlıkla alışveriş yapma ve eğlenme imkânı buluyor. 2022 yılının bitmesine kısa bir süre kala kente akın eden Bulgar turistler, yılbaşı gecesi için ise şimdiden otellerdeki yerini ayırtmaya başladı.

 

Yılbaşı öncesi otellerde ve işletmelerde hazırlıklar başladı

Edirne’de her yıl olduğu gibi bu yıl da  yılbaşına kısa bir süre kala yurtdışından ve yurtiçinden talep artışı olduğunu ve rezervasyonların başladığını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, özellikle Bulgaristan ve Yunanistan'dan yoğun rezervasyon olduğunu aktardı.

"Oteller ve restoranlar dolu olacak"

 Hem yerli hem de yurtdışından gelen turistlerin iyi bir hizmet alacağına inandığını belirten Balta, "Yılbaşının son haftasına kadar çok büyük bir yoğunluk olacak. Otellerin rezervasyon oranı bütün şehrin doluluk oranı gösteriyor. Şehir dışından gelecek olan yerli turistlerimizin de bu konuya dikkat etmesini istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlık belgeli tesislerin fiyatlandırma politikaları vardır. Gelen misafirlerimiz bunlara dikkat etsinler. Fiyat tabloları üzerindeki rakamlar yüksek bir rakamla karşılaştıkları zaman gerekli mercilere ulaşabilirler. Şimdiden herkesin yeni yılı kutlu olsun diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yılbaşı öncesi otellerde ve işletmelerde hazırlıklar başladı

"Hazırlıklarımızı tamamladık, rezervasyonlarımızı almaya başladık"

Organizasyon olarak hazırlıklarını tamamladıklarını ve yılbaşı için rezervasyonları almaya başladıklarını söyleyen Otel İşletme Sorumlusu Can Pekbaş, "Gelecek olan misafirlerimizden rezervasyonlarımızı almaya başladık. Planlamalarımızı yaptık. Gerek İstanbul'dan gerek yakın bölgelerden yılbaşını Edirne'de geçirmek isteyen misafirlerimiz var. Aynı zamanda Edirne'de Bulgaristan'dan gelen turist yoğunluğu var. Onlar da yılbaşı için rezervasyonlarını yaptırmaya başladı. Otelimizde 30 ve 31 Aralık olmak üzere 2 gece konaklama şeklinde rezervasyonlarımız var. Hazırladığımız programla misafirlerimize güzel bir yılbaşı gecesi planlıyoruz. Yılbaşı sonrası da güzel bir sabah kahvaltısı ile misafirlerimizi ağırlamayı düşünüyoruz. Bulgaristan'ın yanı sıra Balkanlardan da misafirlerimizi bekliyoruz. Planlamalarımızı yeni tamamladık ve rezervasyonlarımızı almaya başladık" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan