Yerli sebze meyve bolluğu tezgahları şenlendirdi

Hava sıcaklıklarının artması ve ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte pazartesi günleri kurulan meyve-sebze pazarında tezgahtaki bolluk fiyatlara yansıdı.

Yerli sebze meyve bolluğu tezgahları şenlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınması sebze-meyve pazarını da olumlu etkiledi. Sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan esnaf müşterilerini beklemeye başladı. Daha çok yerli ürünlerin satıldığı pazarda vatandaşlar taze meyve-sebze alışverişini gerçekleştirdi. Havanın da sıcak olması sebebiyle vatandaşlar, çarşı ve pazarın yolunu tutarak alışveriş yaptı.

Fiyatları düşürdüklerini söyleyen Pazar esnafı İbrahim Çam, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yerli ürünlerin artmaya başladığını ve fiyatların da dışarıya göre daha uygun  olduğunu ifade etti.

Taze ürünlerin tezgahlarda olduğunu belirten Çam, domates, salatalık ve patlıcanın rağbet gören ürünler olduğunu dile getirdi.

Edirne’de Pazartesi günleri kurulan meyve-sebze pazarında bu hafta yerli ürün bolluğu yaşandı. Tezgahlar taze sebze ve meyvelerle doldu. Muz, çilek ve elmaların tezgahlarda bol olması vatandaşın sevindirdi. Yaşanan bolluk fiyatlara da yansıdı. Fiyatların düşmesi pazarcıları umutlandırdı. Sezon ürünlerinin artmasıyla eş değer olarak tezgahlarda ki fiyatların gerilemesi bekleniyor.

Pazar tezgahlarında bu hafta kabak 20, patlıcan 25, biber 50, salatalık 20, domates 25, Çilek 70, kereviz 20,  marul 25, ıspanak 15, patates 25 liradan satışa sunuluyor.

Burcu Temel