Vali Sezer, 'Biz turizm şehriyiz, bunu bayramda da gördük'

Edirne Valiliği il koordinasyon kurulu toplantısı Vali Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Sezer, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sınır kapılarındaki giriş çıkışların geçen yıla göre çok büyük bir artış gösterdiğini söyledi.

Vali Sezer, 'Biz turizm şehriyiz, bunu bayramda da gördük'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi. Devecihan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantı Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirildi.

Sezer toplantıda yaptığı konuşmada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde sınır kapılarındaki giriş çıkışların geçen yıla göre çok büyük bir artış gösterdiğini vurguladı.

Sezer, Edirne’nin turizm kenti olduğunun bayram tatilinde bir kez daha görüldüğünü belirterek şunları kaydetti:

“Biz turizm şehriyiz, bu bayramda da gördük. İlk kez böyle bir yoğunluk görme imkânım oldu. Özellikle sokaklar, caddeler, köyler dolmuş durumdaydı. Bizim bunu oturup planlama olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Atmamız gereken adımları iyi atmamız gerekiyor.”

Sınır kapılarından toplamda 233 araç çıkışı, 118 de araç girişi yapıldığını dile getiren Sezer, geçen yıla göre yüzde 50 artış yaşandığının altını çizdi.

Sezer, Edirne Emniyet Müdürlüğü PTS kayıtlarına göre ise 300 bin aracın kente giriş yaptığını açıkladı.

Kentte devam eden projeler hakkında da bilgi veren Sezer, 2024 yılı yatırım programında 251 projenin olduğunu ifade etti.

Projelerin toplam bedelinin 41 milyar lira olduğunu belirten Sezer, “ 2024 yılının birinci döneminde yapılan yatırım harcamalarının 394 milyon  TL'sini merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir. Merkezi idare kuruluşlarımızın bu harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 13,68’dir. Belediyelerimiz ise 111 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaparak yüzde 36'lık bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır. Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2024 yılı birinci dönemi sonunda, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 251 projenin 38 tanesi bitirilmiş, 136’sı devam etmekte olup 77 proje ise ihale ve proje aşamasındadır.” Dedi.

Sezer, dönem sonu itibariyle en çok harcamanın 148 milyon lirayla kamu hizmetleri sektöründe gerçekleştiğini iletti.

Uygulamaya konulan projelerin ilçelere göre dağılımının şu şekilde gerçekleştiği açıkladı:

Merkez 107, Keşan 48, Uzunköprü 20, Havsa 16, İpsala 12, Meriç 8, Süloğlu 7, Lalapaşa 6, Enez 2 olup 25 proje ise muhtelif ilçelerde gerçekleştirilmiştir. Yatırımlar sektöre' bazda değerlendirildiğinde; Projelerin 101'i Tarım, 55' i Diğer Kamu Hizmetleri (sosyal-iktisadi) 38'i Eğitim, 27' si Ulaştırma-Haberleşme, 13' ü Sağlık, 7'si Turizm, 7'si Enerji, 3'ü madencilik sektörlerinde uygulamaya konulmuştur.

Doğukan Vurgun