YEREL BASINDAN TRİBÜN TEPKİSİ

Basın tribününde yerel medyaya yer verilmemesi kararı tepkiyle karşılandı.

YEREL BASINDAN TRİBÜN TEPKİSİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde basın mensuplarına ayrılan basın tribünü ile ilgili değişiklik kararı  gazetecileri şaşkına çevirdi.

Edirne Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl  661’incisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kentteki yerel basın yönelik alınan tribün yasağına gazeteciler tepki gösterdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da basın mensupları için sahaya giriş ve basın tribünü olmak üzere 2 farklı şekilde akreditasyon yapıldı. Ancak tarihte ilk kez bu yıl yerelde görev yapan gazetecilerin basın tribününe alınmayacağının açıklanması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Gazeteciler haberlerini geçebilmek için kendilerine bir yer ayrılmaması sebebiyle zor anlar yaşayacağını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yakından takip eden yerel basınına, bu yıl belediye tarafından engel koyuldu.  

Belediye Basın İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bu yıl Kırkpınar Güreşleri canlı yayını TRT ile birlikte 4 ayrı kanaldan gerçekleştirilecektir. Teknik olarak bu yıl Hakem Kulesi Basın Tribünü’nde farklı bir çalışma yapılacağından, Basın Tribünü’ne Canlı Yayını gerçekleştirecek Televizyon ekipleri ile Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Edirne Televizyonu personeli alınacaktır. Diğer basın mensupları çalışmalarını saha içerisinden yürütecektir” ifadelerine yer verdi.

Yasak kararının kabul edilemez olduğunu söyleyen basın kuruluşlarının dernekleri, bu duruma tepki gösteren yazılı bir açıklamada bulundu. 

"Basına bir engelleme asla söz konusu değildir"

Gazetecilerin tepkisi sonrası Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada uygulamanın, canlı yayınlar nedeniyle teknik düzenlemeden dolayı basın tribününde ortaya çıkan yer sorunundan kaynaklandığını söyledi.

Edirne’de Belediyesi, “Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde basın tribününde sadece TRT, ulusal haber ajansları ve yerel televizyon çalışanlarının basın tribününde çalışmasına izin verilirken, yerel basınına ise tribün yasağı getirildi” haberlerine yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Belirlenen kurallar çerçevesinde akrediteleri yapılan ve 661. Kırkpınar Güreşleri’ni izlemek isteyen basın mensuplarının çalışmalarının engellenmediği belirtilen açıklamada, "Basına bir engelleme asla söz konusu değildir. Dileyen basın-yayın organları ve temsilcileri, her yıl olduğu gibi saha içerisinden yine çalışmalarına devam edebileceklerdir" ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi