SARAYİÇİ ER MEYDANI'NDA RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Geçtiğimiz yıl Kovid-19 salgını nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ile yapılan Tarih Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 661'incisi gerçekleştiriliyor. Ata sporu olan ve geçmişten günümüze devam eden yağlı güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda resmi açılış töreni düzenlendi. 

SARAYİÇİ ER MEYDANI'NDA RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır buruk şekilde geçen güreşler bu yıl hem pehlivanlar hem de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başlamasının ardından Sarayiçi Er Meydanı’nda resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye’nin başpehlivanının belirlendiği Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, coşkulu şekilde başladı. 661'ncisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine tüm zamanların en yoğun katılımı gerçekleşti. 2 bin 475 pehlivanın kayıt yaptırdığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri, ilk gün minik pehlivanların güreş tutması ile başladı.

Düzenlenen törene Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim ve güreş severler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, 2021 yılı başpehlivanı Ali Gürbüz, Türk bayrağını göndere çekti.

Vali Kırbıyık pehlivanlara seslendi

Sözlerine pehlivanlara seslenerek başlayan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Adalı Halillerin, Kel Aliçoların, Koca Yusufların torunları, yiğit pehlivanlarımız. Uzun ve meşakkatli bir hazırlık süreci sonunda burada bulunmaktasınız. Şimdi er meydanında kol bağlayıp bu doğal çayırda azmin, saygının, sabrın, cesaretin iç içe geçtiği unutulmaz güreş müsabakalarına katılım sağlayacaksınız. Bazen yenecek, bazen yenileceksiniz. Ancak şunu biliniz ki bu çayırlarda güreş tuttukça bu geleneği gururla sürdürdükçe hepiniz birer şampiyon, hepiniz birer pehlivan olarak yüce milletimizin gönlünü kazanmış olacaksınız" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlere ata sporuna katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Kırbıyık, güreş severleri burada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

661'inci Tarihi Kırkpınar'ın hayırlı olmasını dileyen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası Seyfettin Selim, Ali Gürbüz'ün bu sene altın kemeri alarak ebedi sahibi olmasını dilediğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 661 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerin hayırlı olmasını diledi.

"Ata sporunu gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz"

Nesilden nesile aktarılmış bu gelenekte geleceğin şampiyonlarıyla geçmişin şampiyonlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, bu kültürü, tarih, gelenek ve görenekler arasında olan ata sporu güreşi, nesilden nesile aktarmaya devam edeceklerini ifade etti.

Özlem Ceylan