'Yeni Yuvalarına Taşındılar'

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi'ne ait eski çöplük alanında yaşayan sokak hayvanlarının kentte tarihi Askeri Hastane kalıntılarının yakınlarındaki yeni bir yere taşıdıklarını söyledi.

'Yeni Yuvalarına Taşındılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her zaman sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Tanrıkulu, gerçek hayvan severleri bağış yaptıkları kişi ve kuruluşlara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

“Daha da güzel çalışmalarımız olacak”

Tanrıkulu, çöplükteki besleme odaklarının ve yuvaların yeni bölgeye taşındığını daha da güzel planlarının olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz o bölgenin çalışmalarını yapıyorduk. Çöplük alanı hayvanlar için uygun değildi acil bir şekilde yaptık. Edirne Belediyesi 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre var olan kanunun yetkilerine uygun bir şekilde çalışmalar yapıyor. Biz işimizi yapıyoruz. Çöplük alanı kapatıldıktan sonra bizler orada her gün besleme yaptık. Orası çok fazla güneş alıyordu. Daha uygun yerlere taşınmasını istiyorduk. İleri de daha güzel çalışmalar yapacağız. Burada önemli olan iş birliği.”

“Dikkatli olsunlar”

Hayvan severleri sosyal medyada bağış için hesap numarası veren kişilere güvenip para yatırmamaları konusunda uyaran Tanrıkulu: “Sosyal medyada verilen hesap numaralarına gerçek hayvanseverler lütfen bağış yapmasın. İşte açıklama yapıyorlar Edirne’de şu hayvanımıza destek lazım. Burada bilinmeyen bir durum var. Veteriner ne kadar para istiyor da sosyal medyada para topluyorlar. Asla ama asla hayvanseverler sosyal medyada dönen hesaplara, nereye gittiği belli olmayan yerlere para göndermesinler. Hayvanseverler belediyelerle ve Orman Su İşleri Müdürlükleriyle çalışsınlar” şeklinde konuştu.

Çöplükte yaşayan hayvanların yeni ve daha güzel bir yere taşınması Edirne’de başta Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender olmak üzere tüm hayvanseverler tarafından olumlu karşılandı.

İpek Deniz