Yeni tip ehliyet için süre daralıyor

Yeni tip ehliyete geçiş için süre daralıyor. Ehliyetini yenilemen vatandaşlar 5 bin liranın üzerinde ek ücret ödemek zorunda kalacak.

Yeni tip ehliyet için süre daralıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni tip ehliyete geçiş süresi yıl sonunda sona eriyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi gereğince, sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan 5 yıllık süre dolmak üzereydi. Ancak pandemi nedeniyle, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2022'den 31 Aralık 2024'e uzatıldı.

Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenler, 5 bin liranın üzerinde ek ücret ödemek zorunda kalacak. Eski tip sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024'e kadar 13 lira değerli kâğıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ile toplam 15 lira karşılığında yenilenebilecek.

Ehliyetlerini yenilemek isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvurabilecekler. Başvuru yapanların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslerine gönderilecek.

Bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanmak mümkün olacak.

Doğukan Vurgun