Kanalizasyon suyu Meriç Nehri'ni kirletiyor

Edirne'de Meriç Nehri kanalizasyon atıklarıyla kirleniyor Edirne'de Meriç Nehri kıyısındaki işletmelerin kanalizasyon sularının nehre akması, çevresel bir tehdit oluşturuyor.İşletmeler arasında Edirne Belediyesi'ne ait Meriç Sosyal Tesisleri de yer alıyor, bu durum nehirdeki canlı yaşamı ve çevre için ciddi bir tehlike teşkil ediyor.

Kanalizasyon suyu Meriç Nehri'ni kirletiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin en önemli su kaynaklarından biri olan Meriç Nehri, kanalizasyon atıkları nedeniyle büyük bir kirlilik problemiyle karşı karşıya. Karaağaç Mahallesi'nde, Tarihi Meriç Nehri kıyısında bulunan çay bahçeleri ve restoranların kanalizasyon suları nehre akıyor ve bölgede kötü kokuya neden oluyor.

Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri'nin de bu işletmeler arasında bulunması şaşkınlık yaratıyor. Kültür turizminin önemli bir parçası olan bölgede, ziyaretçiler, çevreciler ve yerel halk bu durumdan rahatsız ve yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Edirne Çevre Gönülleri Derneği Ayten Eren, Karaağaç da Meriç nehri suyuna kanalizasyon karıştığını bu durumun insan sağlığını etkilediğini söyledi.

Belediyenin yetkililerine seslenen Eren, insan sağlığının sağlanması gerektiğine dikkat çekti ve şunları kaydetti:

“Bulunduğumuz çağda nehre kanalizasyon akması söz konusu olamaz. Bütün dünya çözmüş bunu, ülkedeki belediyeler çözmüş. Edirne zaten en son çözen belediyelerden biriydi. Belediyeye sorduğumda kanalizasyon suları nehre akıyor diye, bana biyolojik arıtma tesisine bütün kanalizasyonlar bağlı denildi. Sadece Karaağaç bağlı değil orada da çalışmalar yapılıyor şeklinde cevap verdiler. Bu nehir sularıyla ürünler sulanıyor, hayvanlar bu nehirden su içiyor, çevreye çok büyük zararı var. Kuşların ve tüm canlıların yaşam alanı. Nehre kanalizasyon suyunun karışması ile kimyasal kirlilik ortaya çıkıyor. Bir an önce bunun giderilmesi gerekiyor. Yoksa burada canlı yaşam da turizm de bitiyor.”