Yarım asırdır hurda mutfak eşyalarını geri dönüştürüyor

Edirne'de yarım asırdır kalaycılık yapan Muammer Yılmaz (64), hurdaya dönen mutfak eşyalarına can veriyor. Kentte kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden olan Yılmaz, 'Burada geri dönüşüme de katkı sağlıyoruz. Yanmış, eskimiş, sapı kopmuş çaydanlıkları tamir ediyorum.' Dedi.

Yarım asırdır hurda mutfak eşyalarını geri dönüştürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 50 yıldır çaydanlık ve tencere tamiri yapan Yılmaz, kalaycılık mesleğinin kentteki son temsilcilerinden birisi.

Yılmaz, tava, tencere ve antika gibi değerli eşyaları parlatarak şekil veriyor.

Mesleğini 50 yıldır severek sürdüren Yılmaz, söz konusu işi olduğunda oldukça ciddi bir tavırla müşteri memnuniyetine büyük önem veriyor.

Kaybolan meslekler arasında olan kalaycılık mesleğinin çıkar yetişmediği için bitme noktasına geldiğini dile getiren Yılmaz, “22 yıldır mutfak eşyalarının bakımını yapıyor. Kalaycılık mesleğinde de 50 seneyi tamamladım. Edirne’de bu mesleği yapan 2 kişi kaldık. Birimiz pazarlarda bu işi yapıyor diğerimiz dükkanda. Burada geri dönüşüme de katkı sağlıyoruz. Yanmış, eskimiş, sapı kopmuş çaydanlıkları tamir ediyorum. Tüm mutfak eşyalarını tamir edebiliyorum. Kimse eski mutfak eşyasını hasarlı diye atmasın. Eskiyen eşyaları yeniliyoruz tekrar ekonomiye kazandırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

İpek Esma Çeşme