Yaman düzenlediği toplantı ile adaylığını duyurdu

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri'nde göreve yeniden talip olduğunu azalarıyla birlikte düzenlediği toplantı ile duyurdu.

Yaman düzenlediği toplantı ile adaylığını duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, düzenlediği toplantıda hem gazetecilere açıklamalarda bulundu hem de mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Edirne Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde düzenlediği toplantıda mahalle sakinleri ile bir araya gelen Yaman, yeniden aday olduğunu belirterek destek istedi.

"Muhtar dediğiniz, kimsenin muhtarı olmaz, mahallenin muhtarı olur"

Adaylık açıklamasına gelerek desteğini esirgemeyen mahalle sakinlerine teşekkür eden Muhtar Yaman, “31 Mart yerel seçimlerine doğru gidiyoruz. Heyecanlıyız, çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman yanımızda olan Mahalle sakinlerimize çok teşekkür ederiz. Muhtar dediğiniz, kimsenin muhtarı olmaz, mahallenin muhtarı olur. Sadece mahallesine hizmet eder. Biz de bu düşünceyle devam ediyoruz. Amacımız, ikinci dönemde de devam edebilmek. Hep beraber çalışarak devam edeceğiz. Bizim amacımız, kurumlarla daha iyi çalışabilmek ve sürekli iletişim halinde olabilmektir” ifadelerine yer verdi.

Aza listesinde değişiklik olduğunu ve 3 yeni kişi ile yola devam edeceklerini belirten Yaman, aza adaylarının genç, dinamik ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

Yaman'ın aza listesinde Macide Güler, Murat Nedim Oruntak, Sibel İzmir, Tolga Tüccar, Mehmet Köker, Mustafa Eryonar yer alıyor.

Pandemi ve deprem gibi olaylar sebebiyle uzun bir süre mahalle sakinleri ile bir araya gelemediklerini aktaran Yaman, hem projelerini anlatmak hem de desteklerini istemek amacıyla mahalle sakinleri ile bir araya geldiklerini ifade etti.

"Yeni yönetimden beklentilerimiz var"

Edirne Belediye Başkanlığı’nda oluşacak yeni yönetimden talepleri olduklarını belirten Yaman, “İnşallah belediye yönetimine bize hizmet edecek kişiler gelir. Bizim gönlümüzde bütün adaylar vardır. Çalışkan, azimli olan kim varsa gelsin ki biz de mahallemize hep beraber hizmet edelim. Belediyenin yeni yönetiminden taleplerimiz; başta metruk binalarımız ve tarihi eserlerimizde çok büyük bir sorun var. Bunlarla ilgili girişimde bulunduğumuz halde bir gelişme olmadı. Bunlar Çevre Koruma Vakfı’nda olduğu için Valimize bu konuda müracaat ettik. Valilerimiz de çok hızlı değiştiği için gelen yeni valimize de bilgi verdik. Bir diğer sorumuz da sahipsiz köpekler. Köpek sorununu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kulağında küpe olduğu için diyorlar ki ‘Köpekler kısırlaştırıldı.’ Maalesef böyle bilgi alıyoruz" dedi.

Daha önce düzensiz göçmenlerle ilgili çok sıkıntılar olduğunu ve bununla ilgili geniş kapsamlı çalışma yapıldığını hatırlatan Yaman, Edirne Valisi Yunus Sezer ve Emniyet Müdürü Onur Karaburun'un konunun üzerine düşmesi ve bu konuda çalışma yapmasıyla birlikte bu sorunun ortadan kalktığını ve çok güzel olduğunu söyledi.

5 yıllık görev süresince gerçekleştirdiği projelere ilişkin açıklamada bulunan Yaman;  "Mahallemizde eksik olan aydınlatma direkleri vardı. Direk koydurduk ve kopan kabloları değiştirdik. Atatürk Ortaokulu’nun olduğu bölgede itfaiye, ambulans araçlarının giremeyeceği sokak vardı. O sorunu çözdük, yolu genişlettirdik. Edirne Lisesi’nin duvarlarını yaptırdık. İl Özel İdaresi’ne ve kurumlara çok teşekkür ederiz. Mahallemizde muhtarlığımız yoktu. Muhtarlığımızı yaptık. İnsanlar daha rahat bir şekilde gelip sorunlarını anlatabiliyorlar. Mahalle sakinlerimiz için telefonlarımız 7 gün 24 saat açık. Hizmetlerimize her zaman devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

İpek Esma Çeşme