Yağışlı hava pazar esnafını olumsuz etkiledi! Bazıları tezgahını bile açamadı

Edirne'de her hafta Cumartesi günleri 1. Murat Mahallesi'nde oluşturulan geçici alanda kurulan pazarı bu hafta yağışlı hava vurdu. Yağmurdan göle dönen pazar yeri hem vatandaşları, hem de esnafı zora soktu.

Yağışlı hava pazar esnafını olumsuz etkiledi! Bazıları tezgahını bile açamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yenisi yapılmak üzere yıkılan pazaryerinin yapım çalışmaları devam ederken, geçici olarak açık bir alanda oluşturulan pazarda soğuk kış şartlarında tezgah açan ve alışverişe gelen vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Bu hafta yağmur nedeniyle pazarda oluşan görüntüler hem vatandaşı, hem de evine bir parça ekmek götürmek için tezgah açan pazar esnafını canından bezdirdi.

Yağmur nedeniyle adeta göle dönen pazaryerinde hem esnaf hem de vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. Yürümekte zorlanan vatandaşlar su birikintisinin olmadığı yerlerden ilerlemeye çalıştı.

Yağışlı havaya rağmen tezgah açmaya çalışan esnaflar, şiddetli rüzgâr, yağış ve soğuk hava nedeniyle zorluk yaşadı. Bazıları güçlükle de olsa tezgah açarken, bazıları ise tezgahını hiç açamadı.

Sağanağın yanı sıra etkili olan fırtına nedeniyle tezgahların üzerindeki şemsiyeler de uçtu. Bir yanda kendi can güvenliğini korumaya çalışan pazar esnafı, bir yandan ise gelen müşterileri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Pazaryerinin yıkımı ve yenisinin yapılması için geç kalındığını söyleyen bazı pazar esnafı, bu çalışmanın kış gelmeden yapılması gerektiğini ve şimdi çok zorluk çektiklerini ifade etti.

İpek Esma Çeşme