'Vicdan Konvoyu'na destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi Kadın Kolları üyeleri, Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkati çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu'na destek verdi.

'Vicdan Konvoyu'na destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konvoya destek vermek ve Suriye'de yaşanan acı tabloyu anlatmak isteyen kadınlar ellerinde 'Kadını koru', 'İnsanı koru, 'Vicdan konvoyu' dövizleriyle Eski Cami önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Esma Mert, Suriye'de savaş başladığından beri binlerce kadının mağdur edildiğini söyledi.

İstanbul'dan yola çıkan "Vicdan Konvoyu"nun amacının Suriye'de kadınların yaşadığı drama dikkat çekmek olduğunu belirten Mert, şunları kaydetti: "Onlar oradalar. Onlar acı çekiyorlar. Bizden uzanacak bir el bekliyorlar. Duymanızı istiyoruz. Görmenizi istiyoruz. Biz onları kurtarmak için bir şey yapmaya karar verdik. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan, işkence edilen, tecavüze uğrayan kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için 'Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu' yola çıktı. Konvoyun amacı, Suriye'de savaş sebebiyle haksız bir şekilde tutulan tüm kız çocukları ve kadın mahkumların serbest bırakılması için bir çağrı yapmak ve girişim başlatmak. 'Vicdan Konvoyu' Suriye zindanlarındaki Müslüman kadınlara kurtuluş vesilesi olsun."

AA