Vatandaşlar kan ihtiyacı için seferber oldu

Edirne'de vatandaşlar 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgedeki ihtiyacını karşılamak için kan bağış merkezlerine başvurmaya devam ediyor.

Vatandaşlar kan ihtiyacı için seferber oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgeye kan bağışı ve yardım çağrısında bulunuldu. Çağrı üzerine Edirne’de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kamu personeli ve vatandaşlar kan bağış merkezlerine giderek bağışta bulunmaya devam ediyor.

Edirne’de gerçekleştirilen kampanya kapsamında kamu personeli ve vatandaşlar kan bağışı yapmak için Türk Kızılay Kan Bağış Merkez’lerinin yolunu tuttu. Kamu personelleri ve vatandaşlar Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla ortaya çıkan kan ihtiyacı için bağışta bulunuyor.

Kampanya kapsamında Edirne 3 farklı noktada kurulan kan bağış merkezlerinde vatandaşlar bağışta bulunuyor. Birçok Jandarma ve polis bağış merkezlerinde giderek kan bağışında bulunuyor.

Edirne’deki STK’larda kan ihtiyacına duyarsız kalmadı. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi üyeleriyle birlikte Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne giderek kan bağışında bulundu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şube Başkanı Aydın Bildiş, ülkece büyük bir felaket yaşandığını ve yaraların sarılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Millet olarak tek yürek, tek bilek olunması gerektiğini ifade eden Bildiş, “Bu üzücü olayın üstesinden omuz omuza vererek çıkacağımızdan eminiz. Çağrıya uyarak bizlerde üyelerimizle beraber kan bağışında bulunduk. Bütün sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı gerek AFAD’ın talep ettiği yardım malzemeleri için gerek Türk Kızılay’ının kan ihtiyacı için yardıma davet ediyorum.” Dedi.

Doğukan Vurgun