Toplanan yardımlar bölgeye gönderiliyor

Edirne'de merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan yardımlar tırlara yüklenerek yola çıktı.

Toplanan yardımlar bölgeye gönderiliyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen felaket sonrası başlatılan yardım kampanyalarında toplanan koliler tırlara yüklenerek bölgeye doğru gönderildi.

Afetzedeler için başta giysi olmak üzere gıda ve çeşitli eşyalar belirlenen noktalarda toplanmaya devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanan yardımlar ayrıştırılarak çeşidine ve cinsine göre paketleniyor. Hazırlanan koliler tırlarla birlikte deprem bölgelerine gönderiliyor.

Edirne Belediyesi ve Valilik tarafından sürdürülen yardım kampanyası kapsamında toplanan ayni yardımlar bölgeye gönderilmek üzere tırlara yüklendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, başlatılan ayni yardım kampanyasının devam ettiğini belirtti.

Belediye personeli dışında Edirnelilerinde kampanyaya destek verdiğini söyleyen Gürkan, muhteşem bir çalışmanın gerçekleştirildiğini vurguladı.

Vatandaşların hem yardım getirdiğini hem de toplama merkezlerinde çalışarak katkı sağladıklarını ifade eden Gürkan, “Şuanda yaklaşık 4 tıra yakın malzememiz birikti. İki tırımız yükleniyor bunları yine AFAD'ın koordinasyonunda ihtiyaç olan yerlere gönderiyoruz. Allah bu depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Gerçekten çok canımız yanıyor, yüreğimiz acıyor. Edirne olarak hem bu yardımları toplamaya hem de deprem bölgesine ulaştırmaya gayret ediyoruz. Edirneliler olarak 10 ilde depremden etkilenen vatandaşlarımızın her şeyimizle yanındayız. Daha çok battaniye, ısıtıcı, bebek maması ve bebek bezi gibi malzemelere ihtiyaç duyuyoruz. İlk etapta bunlar çok lazım. Koruyucu giysiler, botlar, çoraplar termal çamaşırlar gibi günlük yaşamımızda neye ihtiyacımız varsa bunlara çok acil ihtiyacımız var.” Dedi.