'Vatandaşlar İstanbul'dan nasıl uzaklaşabilirim diye analiz yapıyor'

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olası İstanbul depreminden endişeneler vatandaşlar Trakya'da gayrimenkul bakmaya başladı. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Trakya bölgesinde sıfır risk taşıyan yerlerin başında Edirne'nin ve Kırklareli'nin yer aldığını söyledi.

'Vatandaşlar İstanbul'dan nasıl uzaklaşabilirim diye analiz yapıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremlerin ardından İstanbul’da ki büyük deprem dolayısıyla vatandaşlar risk taşımayan bölgelere yönelmeye başladı. Edirne ve Kırklareli’nde fay hattının olmayışı cazibe yaratıyor.

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Trakya bölgesinde sıfır risk taşıyan yerlerin başında Edirne’nin ve Kırklareli’nin yer aldığını söyledi.

6 Şubat’ta dünyanın en büyük depremlerinden bir tanesinin yaşandığını dile getiren Feda, deprem bölgesinden gelen vatandaşlardan komisyon almadıklarını belirtti.

“İstanbul’dan gelen göç dört dörtlük bir göç değil”

İstanbul’da 20 milyonu aşkın nüfusun olduğunu hatırlatan Feda, “Trakya bölgesinde en güvenilir yer sıfır risk taşıyan Kırklareli ve risk durumu az olan Edirne. Tekirdağ fay hattında olduğu için fazla tercih edilmiyor. Kırklareli ilk göç alan yerlerden biri Edirne ise ikinci planda. Bu göç ile Edirne de fiyatlar artmaya başladı. Bu tam anlamıyla dört dörtlük göç değil. Vatandaşlar korku ve panik halinde oldukları için İstanbul’dan nasıl uzaklaşabilirim diye analiz yapıyorlar. Edirne’nin tercih edilmesin bir başka avantajları da İstanbul’a yakın olması, ulaşımın rahat ve sosyal aktivitelerin benzer olması. Göçten sonra ev sahipleri, arsa sahipleri fiyatları arttırmaya başladı.  İstanbul ve Edirne arasında ki fiyatlar arasında çok fark var. Üç bin TL olan kira fiyatları göçten sonra altı binlere kadar çıktı.” Dedi.

Pandemi döneminde Edirne’de evlerin boş kaldığını hatırlatan Feda, şimdi rağbetin olduğunu fiyatların yükselişe geçtiğini ifade etti.

Fahiş Fiyat uygulamasına yerel yönetimlerin müdahale edebileceğini aktaran Feda, gayrimenkuldeki fiyat artışının araştırılması gerektiğini vurguladı.

Doğukan Vurgun