'Türk Kadınının üstlendiği rol, övgü ve güzel sözün fazlasını hak ediyor'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bu zorlu süreçte tek yürek olarak başlatılan dayanışma ve yardımlaşma seferberliğinde, Türk Kadınının üstlendiği rol ve sergilediği özveri ile her türlü övgü ve güzel sözün çok daha fazlasını hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini aktardı.

'Türk Kadınının üstlendiği rol, övgü ve güzel sözün fazlasını hak ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, Türkiye'yi yasa boğdu. Bu zorlu süreçte tek yürek olarak başlatılan dayanışma ve yardımlaşma seferberliğinde Türk Kadınının üstlendiği rol ve sergilediği özveri ile her türlü övgü ve güzel sözün çok daha fazlasını hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini aktaran Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, bu yıl 8 Mart tarihinin ülke için acıların ve yıkımların yaşandığı bir döneme denk geldiğini ifade etti.

Dünyaya ilk göz açışımızdan, son anına kadar yaşamın her aşamasında en önemli yeri tutan kadınların bir 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü daha kutladıklarını söyleyen Bildiş, "Deprem bölgesinde enkaz altında sevdiklerini bırakan kadınlarımızın acılarını hafifletmek için çırpınan, arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde canını ortaya koyarak yardıma koşan, yardım tırlarına malzeme yetiştirmeye çalışanların başında yine kadınlarımız gelmiştir. Bölgede görevinin gerektirdiği ciddiyet ve sorumluluk duygusuna ilave olarak annelik şefkatini de katarak üstün başarılara imza atan kadın asker, polis, sağlık ve kamu personeli ile STK üyeleri bizleri gururlandırmaktadır.  Enkazda 4 yaşındaki evladını kaybettiği halde acısını içine gömerek arama kurtarma faaliyetlerine katılan kadın astsubayımız bizlere bu milletin Kara Fatmalarının asla tükenmeyeceğini göstermektedir" ifadelerine yer verdi.

Bu gün aramızda olmayan depremde kaybedilen kadınlara Yüce Allah’tan rahmet, sevdiklerini kaybetmiş kadınlara sabırlar dileyen Bildiş,"Başta deprem bölgesindeki zorluklara göğüs germeye çalışan kadınlarımız olmak üzere, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım" dedi.

Özlem Ceylan