Vatandaş borcunu ödeyebilmek için vergi dairelerine koştu

Vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağı açıklamasının ardından vergi borçlarını ödeme ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar vergi dairelerinde hareketlilik oluşturdu. Ödeme yapmak isteyenler vergi dairelerine koştu.

Vatandaş borcunu ödeyebilmek için vergi dairelerine koştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi dairelerinde hareketlilik oluşturdu.

Açık olan vergi dairelerinde koronavirüs tedbirlerine uyum sağlanarak çalıştığı görüldü. Sosyal mesafeye dikkat eden vatandaşlar, işlerini bitirdikten sonra vergi dairelerinden ayrıldı.

Borcunu geciktirmiş ve son güne bırakmış vatandaşlar için iyi olduğunu aktaran Tayfun Akdoğan, “Salgın döneminde faydalı bir durum oldu. Vergi dairesinin hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Arabamın yapılandırma borcu vardı onu kapattım.” Şeklinde konuştu.

“İşlemlerimi hızlı bir şekilde hallettim”

İşlemlerini hızlı bir şekilde halledebildiğini ifade eden İsmail Yılmaz, “Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Haftasonu vergi dairelerinin açık olması böyle bir imkan sağlanması bizler için iyi oldu. Yapılandırma borcumuzu yatırdık. İşlemlerimizi hızlı şekilde halledebiliyoruz bu sayede.” Dedi.

Burcu Temel