Vali Sezer, 'Edirne'yi dünyada da örnek gösterilen bir il haline getirmeyi amaçlıyoruz'

Edirne Valisi Yunus Sezer, gelecek 5 yıl içerisinde kentte yarım kalan işleri tamamlamak istediklerini, Edirne'yi dünyaya örnek bir kent yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Vali Sezer, 'Edirne'yi dünyada da örnek gösterilen bir il haline getirmeyi amaçlıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Yunus Sezer Ankara ziyareti dönüşü katıldığı etkinlik çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sezer, 3 organize sanayi bölgesinin faaliyete geçirildiği ve Ankara’da bu konu özelinde temaslarda bulunduğunu belirtti.

Organize sanayi bölgesi için işlemlerin tamamlandığını dile getiren Sezer, “Öncelikle TOBB başkanımıza, sonra Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'na gittik. Daha sonra sanayi bakanlığımızda bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlerimizle bir araya geldik. Buradaki temel amacımız şuydu; malumunuz Edirne'de sanayi olarak biraz geriden gidiyoruz. Burada bir takım başlangıçlar yapıldı ama doğru başlangıçlar yapmak istiyoruz. Daha öncede söylediğimiz gibi; yeşil sanayi dediğimiz çevreye atıklar bırakmayan, tarım ve turizm şehriyiz, bu duyarlılıklarımızla da entegre olacak şekilde sanayi kuruluşlarının ilimizde yer almasına yönelik çalışma yapalım dedik. Onunla ilgili olarak da Ankara Ticaret ve Sanayi Odası çok önemli kuruluşlarımızdan bir tanesi. Onlarla da bir takım protokol yapacağız. Bu vesileyle de Sincan'daki birinci Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret ettik. Bir taraftan sanayi kuralım derken, bir taraftan da bu sanayide çalışacak insanları bir akademi mahiyetiyle yetiştirelim, gençlerimiz hem bursla burada okusunlar ve çıktıktan sonra işleri garanti olsun diye Türkiye'de örnek okullar gibi, onların mentörlüğünde bunu da kuralım istiyoruz.” Dedi.

Sezer, Perşembe günü ilk tahsisin Tarım ve Kredi Genel Müdürlüğü'nde yapılacağını duyurdu.

Kurulacak işletmenin büyüklüğünden bahseden Sezer, İpsala Organize Sanayi Bölgesi dahil olmak üzere 43 müracaatın olduğunu aktardı.

Müracaatların değerlendirildiğini söyleyen Sezer, Edirne’ye büyük firmaları çekmek istediklerini anlattı.

Sezer, büyük firmalar dışında ikame sanayi denilen yan sanayilerin de kurulmasını istediklerine değindi.

Köy yollarının yapımının devam ettiğini belirten Sezer, “Bir taraftan devam eden köy yollarımız var. 175 kilometre yol sözü verdik, sıcak asfalt yapalım diye. Biliyorsunuz bu maliyeti çok yüksek bir iş. Bununla bir ödenek arayışımız oldu, bir takım gelişmeler kat ettik, biraz ödenek aldık, yolumuza da durmadan devam ediyoruz. Yarın da Sazlıdere mevkisinde yol çalışması başlayacak. Bir söz verdik, o sözün arkasında durmaya çalışıyoruz. Sağ olsun bakanlarımız destek oluyorlar her konuda.” Şeklinde konuştu.

Kaleiçi Kentsel Dönüşüm Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla da görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Sezer, çalışmaların başladığını hatırlattı.

Saraçlar Caddesi’yle ilgili projenin kuruldan geçtiğini ve onaylandığını duyuran Sezer, “Kentsel Dönüşüm Başkanımız geldikten sonra oturup hem Kaleiçi hem de Saraçlar Caddesi ile ilgili de bismillah deyip yol haritamızı ortaya koyup başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

Edirne 25 Kasım Stadyumu’yla ilgili de açıklamalarda bulunan Sezer, şunları söyledi:

“Tuncaspor Stadı yapıldıktan sonra takımımızı oraya alacağız. Aldıktan sonra da 25 Kasım Stadı'nın yıkımıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanımızla da istişare ettik. Oradaki çalışmaları da başlatacağız. Ama öncelikle tam anlamıyla Tuncaspor Tesisleri'ni bir alalım, diğer taraftan da hem milletvekilimiz Fatma hanım hem de bizler yeni bir stadyumun yapılmasıyla ilgili, bunun yatırım programına alınmasıyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Önemli bir merhale de kat edilmiş durumda.”

Sezer, Edirne’nin çok değerli bir il olduğunu, hem Türkiye hem Balkanlar hem de Dünya açısından birçok tarihi mirası bünyesinde bulundurduğunu dile getirdi.

Gelecek 5 yıl içerisinde kentte yarım kalan işleri tamamlamak istediklerini vurgulayan Sezer, Edirne’yi dünyaya örnek bir kent yapmayı amaçladıklarını ifade etti ve şöyle devam etti:

“Buradaki yaptığımız çalışmaları tek başımıza yapmıyoruz. Bir ekibimiz var, hükümetimiz ve bakanlarımız destek veriyor. Amacımız; geniş kapsamlı düşünüp doğru adımları atmak, bir daha geriye dönüp baktığımızda 'niye bunu yaptık?' demeyelim. Planlı gidiyoruz ve Türkiye'de hangi alanda ilerliyorsak, bu işi hangisi iyi yapıyorsa onlarla ilerliyoruz.”

Doğukan Vurgun