'Kuzey Makedonya Eğitim Bayramı' etkinliğinde sanatçı Hakan Peker sahne aldı.

Edirne'de 'Kuzey Makedonya Eğitim Bayramı' etkinlikle kutlandı.

'Kuzey Makedonya Eğitim Bayramı' etkinliğinde sanatçı Hakan Peker sahne aldı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kutlama etkinliği Türkiye'de Okuyan Makedonyalı Öğrenciler Birliğince, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Kuzey Makedonya Konsolosluğu himayesinde Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sanatçı Hakan Peker sevilen şarkılarını seslendirdi.

Etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuzey Makedonya milli marşının okunmasıyla başladı.

Türkiye’de Okuyan Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliği Başkanı Hişam Emin, “5’incisi kutladığımız Kuzey Makedonya Eğitim Bayramı Programında bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan öğrencilere ve Edirne halkına teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene diyorum.” Dedi

Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Selçuk Çakır ise “Ben Türkiye’de Okuyan Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliğini kutluyorum. Bizleri birleştirdi. Hiçbir şekilde ayrımı kabul etmiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Kuzey Makedonya Konsolosu Sevim Bahtiyarevic da “Kuzey Makedonya Eğitim Bayramı Türkiye’de çeşitli etkinliklere kutluyoruz. Bu akşam burada kutlamaktayız ve bundan gurur duyuyorum. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında burada sizinle olmaktan gurur duyuyorum. Herkese iyi bayramlar diliyorum.” İfadelerini kullandı

Konuşmaların ardından Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliği Başkanı Hişam Emin ve öğrenciler, etkinliğe katkı sağlayan kurumların temsilcilerine plaket verdi.

Program, Hakan Peker’in seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Doğukan Vurgun