Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, üreten kadınlarla bir araya geldi

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, Osmanlı Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi,Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Süloğlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, üreten kadınlarla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Balı ile birlikte Edirne'nin Havsa ve Süloğlu ilçelerindeki Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatiflerini ziyaret eden Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, el emeği göz nuru ürünlerin üretildiği atölyelerde yapılan çalışmalara eşlik etti.

Dilek Kırbıyık'ın Süloğlu ilçe ziyaretlerine Kaymakam Özgür Kaya da katılarak ilçede kadınların yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan tarhana, kuskus ve kesme makarna gibi el emeği göz nuru ürünleri büyük emeklerle üreten kadınlara moral ziyaretinde bulunan Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık, kadın eli değen her şeyin güzelleştiğini ve bereketlendiğini ifade etti.

Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatiflerindeki çalışkan, titiz, hevesli ve heyecanlı kadınları ile bir araya geldiklerini söyleyen DilekKırbıyık, yapılan çalışmalar hakkında kadınlardan bilgi aldı.

Tarhana yapımının incelikleri ve püf noktaları hakkında bilgi alan Kırbıyık, kadınların yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin yapımına eşlik etti.

Ziyaretten memnuniyet duyan girişimci ve üreten kadınlar, Vali Kırbıyık'ın Eşi Dilek Kırbıyık'a teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatiflerinde yer alan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerin gerek pazarda, gerekse internetten satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Özlem Ceylan