'Üreticinin Alın Terini, Tüketicinin Rızkını Çalmasınlar'

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, süt ve et ürünlerinde fırsatçılık yapanlara isyan etti. Suiçmez, 'Üreticiden alınan kilogram fiyatı 1.60 TL olan süt nasıl oluyor da marketlerde ‘Organik Süt' ibaresi altında 9.00 TL'den satılıyor anlamıyorum. Bunu adı fırsatçılık değil de nedir?' dedi.

'Üreticinin Alın Terini, Tüketicinin Rızkını Çalmasınlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru bahane ederek ürünlere zam yapan ülkenin içinde bulunduğu durumu fırsat bilip üreticinin emeği hiçe sayan, tüketiciyi ise alacağı üründen mahrum eden bir anlayış olamayacağını söyleyen Suiçmez, üreticiden az paraya alınan süt ve et ürünlerinin fırsatçılar yüzünden çok yüksek fiyatlarla satıldığını hem üreticinin hem de vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti.

“Üretici Mağdur”

Edirne’deki süt üretim tesislerinden en kaliteli soğutulmuş sütün üretiminin yapıldığını ifade eden Suiçmez, "Biz en kaliteli sütü bile kilosu 1.60 TL’ den satıyoruz. Nasıl olurda marketlerde 9 TL ye satılır. Burada kesinlikle emeğe saygısızlık var. Bunu yapanlarda Allah korkusu yok. Bizim gönderdiğimiz süt zaten en iyi süt sen bunu üreticiden az fiyata alıp 9 TL’ ye satıyorsan bu fırsatçılık olur. Biz üreticiler olarak gerçekten mağduruz. Ne süte ne ete gerçek bir zam gelmedi. Biz en azından sütün kilosunun 2 TL’ den satılmasını istiyoruz. Taleplerimiz bu yönde" diye konuştu. ,

“Denetimler İşe Yarayacaktır”

Özellikle büyük marketlerin hallerden aldıkları ürünlerin fiyatlarına çok fazla kar marjı koyduklarını savunan Suiçmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu fırsatçıların pazarlarda ve marketlerde sıkça denetim yapılarak tespit edilmesini istedi. İçişleri Bakanlığı’nın yanında Belediyeleri’nde işe dâhil olmasını istedi umuyorum ki bu problemler çözülecek. Üretici hak ettiğini alacak, tüketicide istediğini alıp tüketebilecek."

Su içmez, ülkenin içinde bulunduğu durumu suiistimal edip kar etmeye çalışanların uzun sureli piyasada kalamayacaklarını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

İpek Deniz