Üniversitede Nevruz ateşi yakıldı, üzerinden atlandı, yumurtalar tokuşturuldu

Edirne'de nevruz kutlamaları çerçevesinde ateş yakılıp üzerinden atlandı, demir dövüldü ve yumurta tokuşturuldu.

Üniversitede Nevruz ateşi yakıldı, üzerinden atlandı, yumurtalar tokuşturuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Trakya Üniversitesi tarafından baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Nevruz ateşi yakıldı, üzerinden atlandı, demir dövüldü ve yumurtalar tokuşturuldu.

Trakya Üniversitesi Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirilen Nevruz Kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte dev ateş yakıldı, demir dövüldü, dilekler tutuldu ve yumurtalar tokuşturuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması  ile başlayan program daha sonra ise Nevruz duasının yapılması ve konuşmalarla devam etti. T.Ü. Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

TÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Dr. Öğretim Üyesi Armağan Altay yaptığı konuşmada Nevruz'un geçmişine ve önemine değindi.

Konuşmaların ardından nevruz ateşi yakıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından ateşin üzerinden atlandı. Daha sonra ise demir dövme merasimine geçildi.  Nevruz programı yumurtaların tokuşturulmasının ardından sona erdi.

Doğukan Vurgun