Üniversite öğrencilerinden kan bağışına yoğun ilgi

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kan stoklarını arttırmak için harekete geçen Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi, Trakya Üniversitesi'nde çadır kurdu.

Üniversite öğrencilerinden kan bağışına yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda etkinlikler düzenleyen Türk Kızılay Edirne Kan Bağış Merkezi, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde çadır kurdu.  Kızılay'a kan bağışında bulunan Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri, kan bağışının önemine değindi.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ekip Doktoru Wasim Zaben, yaz aylarında azalan kan stokları arttırmak için bu şekilde faaliyetlere başladıklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Zaben, kanın bir gün değil her zaman ihtiyaç olduğunu vurgulayarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

Özellikle hafta sonları Saraçlar Caddesi'nde kan bağış çadırını açarak vatandaşlardan kan bağışlarını kabul ettiklerini aktaran Zaben, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Pazar günü de Saraçlar Caddesi'nde kan bağışı kabul edeceklerini ifade etti.

Kan bağışında bulunan Trakya Üniversitesi öğrencisi Yusuf Çakar, kan bağışının önemine değindi. Üniversite öğrencilerinin de buradaki etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini ve kan ihtiyacı olduğunda destek olduklarını belirten Çakar, vatandaşlara kan bağışında bulunma çağrısı yaptı.

Burcu Temel