Öğrencilerden Cumhuriyet'in 100. yılına özel sergi

Edirne'de Mustafa Necati İlkokulu öğrencileri tarafından 'Cumhuriyet'in 100. Yılı' temalı resim sergisi açıldı.

Öğrencilerden Cumhuriyet'in 100. yılına özel sergi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu öğrencileri tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yıl temalı resim sergisi açılışı yapıldı.

Sergiye Edirne Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Mustafa Necati İlkokulu Okul Müdürü Burçin Ateş, Karaağaç Muhtarı Agah Korkan, Okul Aile Birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

                Resim Sergisinin açılışı kurdelenin kesilmesiyle gerçekleştirildi.

 Cumhuriyet temalı resim sergisinin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından Cumhuriyetimizi simgeleyen resimler var. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

                Düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Necati İlkokulu Okul Müdürü Burçin Ateş, Yaz okulunda açılan kurslarda eğitim gören öğrenciler tarafından Cumhuriyet’in 100. yılına özel resimler yapıldığını belirtti.

İstasyon tekniği ile tuvallere resimlerin çizildiğini belirten Ateş, “Dönemin Valisi zamanında planlanan 100’üncü yıl temalı etkinlikler kapsamında Mustafa Necati İlkokulu olarak yaz boyunca yaz okulunda resim kursu açmaya karar verdik. Yüzüncü yıl temalı resim kursu açılırken de büyük, bire bir buçuk metre olan tuvaller belirlendi. Mustafa Necati İlkokulu ve Karaağaç Ortaokulu öğrencileriyle istasyon tekniğine dayalı olarak etkinlikler tamamlandı. Normal şartlarda Roman vatandaşlar sürekli olarak oyun havasıyla bilinirler. Roman öğrencilerimizle de oyun oynamak ya da ritim tutmak ya da enstrüman çalmak dışında gerçekten resim yetenekleri de var. Bu yetenekleri keşfetmeleri, kendilerini keşfetmeleri açısından görsel sanatlar atölyesi okulumuza kazandırıldı. O günden bugüne de yaz veya kış fark etmeden yani 9 aylık bir dönem boyunca Eylül'de Haziran'a kadar resim kurslarımız açılıyor. Haziran ayında bir sergi yapıyoruz. Ardından da normal şartlarda yaz boyunca bir etkinliğimiz olup iki aylık bir etkinliğin sonunda da yine Eylül başında bir sergi oluşturuyoruz.” Dedi.

Edirne Valiliği tarafından organize edilen etkinlikte katılımcılara lokma ikram edildi.

Doğukan Vurgun