Üniversite öğrencilerinden duyarlı davranış, atık kumaşlardan bez çanta yaptılar

Edirne'de üniversite öğrencileri topladıkları atık kıyafet ve kumaşlardan bez çanta yaptılar.

Üniversite öğrencilerinden duyarlı davranış, atık kumaşlardan bez çanta yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Doğa Kumaşında Saklı’ projesi çerçevesinde atık kumaş ve kıyafetleri bez çantaya, cüzdana ve kalemliğe dönüştüren üniversite öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı.

Sosyal Sorumluluk Topluluğu tarafından atık malzemelerin değerlendirilmesi ve çevreye zarar veren plastik içeren kumaşları geri dönüştürmek için etkinlik düzenlendi.  Etkinlikte belli ebatlarda kestikleri kumaşları çanta, cüzdan ve kalemliğe dönüştüren öğrenciler, üzerine farklı süslemeler yaptıktan sonra kullanıma sundu.

"Atık kumaşlardan yeni ürünler yapıyoruz"

Kumaşların çöp olmadığının altını çizen Trakya Üniversitesi Biyoloji bölümü öğrencisi ve sosyal sorumluluk topluluğu başkanı Ece Güler, “Burada atık kumaşlardan yeni ürünler yapıyoruz. Terzilerde çok fazla atık kumaşlar oluyor. Bunları topluyoruz. Tonlarca kumaş çöp olarak adlandırılıyor. Aslında bu kumaşların birer çöp değil birer atık olduğunu ve geri dönüştürülebilir olduğuna dair farkındalık yaratmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik" ifadelerine yer verdi.

" Farkındalık oluşturmak istedik"

Atık kumaşlardan çanta, cüzdan yaptıklarını söyleyen Güler, “ Birçok kumaş çok yüksek oranda plastik içeriyor ve bu da doğaya zarar veriyor. Bu atıkların doğada dönüşmesi uzun sürüyor. Farkındalık yaratmak adına atık kumaşlardan burada kalemlikler, çantalar ve cüzdanlar yapıyoruz. Doğanın korunmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.

Burcu Temel