Üniversite öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Edirne'de kan ve kök hücre bağışını arttırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenleyen üniversite öğrencileri, anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Üniversite öğrencilerinden anlamlı etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, eğlenceli müzik şöleni eşliğinde kan bağışında bulundu. Kan ve kök hücre bağışını arttırma hedefiyle yola çıkan öğrenciler, Bahar Şenliği düzenledi.

Ülke genelinde azalan kan ve kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla Eczacılık Fakültesi Sosyal Projeler Komisyonu tarafından organize edilen 'Bahar Şenliği' etkinliği çevredekilerden de tam not aldı. Kalabalık katılımla gerçekleştirilen etkinlikte hem anlamlı bir çalışmaya imza atıldı hem de eğlenceli anlar yaşandı.

Gün boyunca 100 ünite kan bağışını hedeflediklerini belirten Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, öğrencilerin çok güzel bir çalışma yaptığını ve kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Ülke genelinde ve dünyada bulunan lösemili hastalara bir umut olabilmeyi amaçladıklarını belirten Türk Kızılay’ı Avrupa Bölge Kök Hücre Hemşiresi Ömer Hira,"Okulda bulunan öğrencilerden bu kampanyaya destek olarak ilerleyen yaşlarında belki farklı insanların hayatını kurtarma noktasında kaydını almış oluyoruz" dedi.

Burcu Temel