Gazze'ye yönelik saldırılar protesto edildi

Edirne'de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Edirne Temsilciliği organizasyonu ile üniversite koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Gazze'ye yönelik saldırılar protesto edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde bulunan helikopter pistinde bir araya gelen katılımcılar, basın açıklaması gerçekleştirerek saldırıları kınadı.  Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile "Nehirden denize özgür Filistin", "İsrail'in başkenti cehennemdir", "Küdüs'ün ezanı İsrail'in selası olacaktır" yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, saldırıları protesto etti.

Basın açıklamasını TÜGVA Üniversite Koordinatörü Kağan Köksal Kaya okudu.

"Artık dünyanın dört bir yanı Filistin’dir"

8 aydır her gün kınadıkları Siyonist devletin, ‘2371 BLOK’ adını verdiği ve 5 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit ettiğine dikkat çeken Kaya, "8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınamak için toplanmadık. Artık kınama zamanı geçti; üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğuz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanıdır. Haksızlığın karşısında susmaktan korkan üniversiteli kardeşim. Biliyoruz ki, artık dünyanın dört bir yanı Filistin’dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz kampüsümüzde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Filistin halkının yanında olduklarını belirtmek istediklerini ve bunun için bir araya geldiklerini söyleyen Kaya, saldırıları kınamaya ve protesto etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Düzenlenen etkinliğe TÜGVA İl Başkanı Recep Peçe, Peygamber Sevdalıları Vakfı Trakya Bölge Koordinatörü Ömer Bozkurt, AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK) Edirne Başkanı Eren Çam, Trakya Üniversitesi Anadolu Gençlik Topluluğu Başkanı Ömer Seyfettin Tunç ve öğrenciler katıldı.

Doğukan Vurgun