Üniversite öğrencileri esnafa can suyu olacak

2022-2023 Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala barınma sorununu halleden öğrenciler, çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı ve pazarın yolunu tutmaya başladı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, öğrencilerin esnafa can suyu olacağını aktardı.

Üniversite öğrencileri esnafa can suyu olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gurbetçi ve Bulgar turist yoğunluğunun ardından şimdi ise yaklaşan eğitim öğretim dönemi öncesi yaşanan öğrenci hareketliliği esnafa can suyu olacak. Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirneli esnafın üniversite öğrencilerini beklediğini aktardı.

40-50 bin civarında üniversite öğrencisinin aileleriyle birlikte kente geleceğini ve bu durumun esnafın yüzünü güldüreceğini vurgulayan Cingöz, üniversite öğrencilerinin kente gelmesiyle birlikte nüfusun belli bir düzeyde artacağını bu durumda esnafa katkı sağlayacağını ifade etti.

Öğrencilerin Edirneli esnaf için ciddi bir kazanç kapısı olduğunu vurgulayan Cingöz, “Esnafın işlerini mutlak suretle artıracaktır. Bunu hiç kimse inkâr edemez. Ama burada önemli olan öğrencilerin gelmesiyle beraber kentteki kira fiyatlarında bir değişkenlik olup olmayacağı. Yurtlarda yer bulamayanlar ev kiralamaya kalkacak. İki kişi veya üç kişi bir araya gelip ev tutacak. Ekonomik durumu iyi olanlar ben üç kişi bir arada kalamam diyecek ve tek başına tutacak. Kiralarında artmasına sebebiyet verecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin esnafa can suyu olacağını dile getiren Cingöz, gelecek öğrenci sayısının artmasıyla birlikte konaklama sıkıntısının olabileceğine dikkat çekti. Edirne’nin daha fazla yurda ihtiyacı olduğunu söyleyen Cingöz, en az yüzde 30 ila 40 arası bir kapasite artışının olması gerektiğini dile getirdi.

Özlem Ceylan