Bulgar turistler çocuklarının okul ihtiyaçlarını Edirne'den karşılıyor

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmadı. Bulgar ve Yunan turistlerin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar, yaklaşan okul sezonu öncesi çocuklarının okul ihtiyaçlarını satın almaya başladı.

Bulgar turistler çocuklarının okul ihtiyaçlarını Edirne'den karşılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Komşu ülke Bulgaristan’da yaklaşan 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı öncesi turistleri alışveriş telaşı sardı. Çocuklarının okul alışverişleri için sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne’ye gelen Bulgar turistler, Ulus Pazarı’nın yolunu tuttu. Okul çağındaki çocukları ile birlikte Ulus Pazarı’na gelen Bulgar vatandaşlar, özellikle okul çantası, ayakkabı ve giyim satan tezgâhların önlerinde yoğunluk oluşturdu.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklarına alışveriş için Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Yusuf Yusufova, “Çocuklara takımlar aldık. Okullar açılacak. Giyim aldık, ayakkabılar aldık. Bagajları dolduracağız” dedi.

Neredeyse tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşıladıklarını söyleyen Dimka Yusufova,“Çocuklara takımlar aldık. Okullar açılacak. Giyim takım ne ihtiyaç varsa aldık” dedi.

Bulgaristan’dan gelen Hanife Recep, “Buraya pazara geldik. Ne beğenirsek alacağız. Elbise, ayakkabı, makyaj malzemesi, çanta alacağız” dedi.

Nevin Asenova, “Burası çok uygun oturma odası aldım. Halılar aldım yatak odası, tüller aldım. Fiyatlar çok uygun. Bu fırsatı değerlendirin. İngiltere’den geliyorum. Bulgaristan’daki evimizin ihtiyaçlarını buradan karşıladık” dedi.

Saffet Asenova, “Burası çok uygun ürünler de güzel. İngiltere’den ta buraya geldik. Halı perde gibi ne ihtiyacımız varsa aldık. Çocuklara da bir şeyler alacağız” dedi.

Çocuklara okul kıyafeti aldıklarını söyleyen Erol Mümin, elbise, ayakkabı okul çantası aldıklarını aktardı.

 “Müşterilerimizin yüzde 90’ı Bulgarlardan oluşuyor”

Müşterilerin yüzde 90’ının Bulgarlardan oluştuğunu söyleyen Pazar Esnafı Mehmet Demir, “Leva yükseldiği için bizden alıyorlar Bulgaristan’da satışını da yapıyorlar. Onlar da orada pazarcılık yapıyor. Bizim ürünler kendilerine uygun geliyor. Biz de İstanbul’dan gelip bu pazarda satış yapıyoruz. Etiketlerimiz de Bulgarca oluyor. Burada getirip ürünlerimizi Bulgarlara satıyoruz” şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan