Uluslararası öğrencilerin katıldığı futbol turnuvasının şampiyonu Yunanistan

Edirne'de düzenlenen uluslararası öğrenciler arası futbol turnuvasının finalinde Yunanistan Gambiya'yı 6-3'lük skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

Uluslararası öğrencilerin katıldığı futbol turnuvasının şampiyonu Yunanistan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen “Balkanlar ve Anadolu Arasında Kültür Köprüsü” projesi kapsamında Uluslararası Balkanlar Derneği tarafından futbol turnuvası düzenlendi.

Turnuvaya Trakya Üniversitesinde öğrenim gören 250 uluslararası öğrencilerin yer aldığı 16 takım katıldı. Turnuvanın final maçında Gambiya ve Yunanistan karşılaştı.

Finalde Yunanistan Gambiya’yı 6-3’lük skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

Uluslararası Balkanlar Derneği Başkanı Salih Demir, turnuvaya Balkan ve Afrika ülkelerinden Edirne’ye gelerek eğitim gören öğrencilerin katıldığını söyledi.

Hedeflerinin Türk kültürünü tanıtmak olduğunu belirten Demir, “Amacımız burada birlik ve beraberlik içerisinde bulunarak bir bağ sağlamak. Final maçı sonrası katılımcılara hediye olarak bir yemek vereceğiz. Aynı zamanda dereceye girenlere kupa ve madalya ödülleri olacak” dedi.

Trakya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Somali uyruklu Abdifitah Mohamed de şampiyon olan Yunanistan takımını tebrik etti.

Turnuvanın çok iyi olduğunu ifade eden Mohamed, “İnşallah gelecekte yeniden böyle bir turnuva düzenlenir. Farklı kültürleri öğrenmek ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerle tanışma fırsatı bulduk. Yeni arkadaşlıklar oldu burada bundan çok memnun olduk. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” Diye konuştu.

Final müsabakasının ardında dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Çakmak, Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ve Uluslararası Balkanlar Derneği Başkanı Salih Demir tarafından taktim edildi.

Doğukan Vurgun