Fahiş kira artışlarına karşı önerge

TBMM'ne Fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara 3 yıla kadar hapis cezası uygulanması sunuldu. Sunulan önergeye ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Serhat Çeker, 'TBMM'ye sunulan bu kararla beraber piyasa daha iyi bir şekilde oturacak. Meclisten bu kararla ilgili onay çıktığı zaman kiracılar rahat bir nefes alacak.' Dedi.

Fahiş kira artışlarına karşı önerge
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fahiş kira artışları ile fırsatçılık yapanlara karşı yeni düzenleme TBMM’ne sunuldu. Fahiş artışlara karşı alınan yüzde 25 zam sınırlamasının uzatılması gündemde yer alıyor. Ayrıca haksız kazanç sağlayanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi bekleniyor.

TBMM yeni dönemde kısa süre içinde önemli yasaların hayata geçirilmesi bekleniyor. Bunlardan bir tanesi de fahiş kira düzenlemesi olacak.

Edirne Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Serhat Çeker, fahiş fiyat artışının ev arayan vatandaşlar için sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi.

Fahiş fiyat artışının ev arayan vatandaşlar için sıkıntılı bir durum olduğunu söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Serhat Çeker, “Meclisimizin yasama döneminde yeni çıkacak olan bir karar. Fahiş fiyat uygulaması ev arayan vatandalar için çok sıkıntılı bir durumdu. Bu artışın önüne geçebilmek için yeni bir düzenleme yolda.” Dedi.

Çeker, 27’inci dönemde kabul edilen zorunlu dönemin Eylül’de başlayacağını dile getirdi.

Kira için anlaşamayan ev sahibi ve kiracılar için arabuluculuğun öngörüldüğünü belirten Çeker, arabuluculardan bir sonuç çıkmadığı takdirde mahkemeye gidildiğini ve fahiş fiyat uygulayan mal sahiplerine konuyla ilgili 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağının altını çizdi ve şunları söyledi:

 “Çok tutarsız bir kira artış var. Yeni gelecek olan bu uygulama piyasayı belirli bir şekilde dengeye sokar diye düşünüyorum. Biz emlakçılar bile sıkıntı içindeyiz. Mal sahipleri karşı tarafa bakarak hareket ediyor ve kendisi de kirayı arttırıyor. Böylelikle bir çıkmazın içine giriyoruz. Bunun önüne geçtiğimiz takdirde vatandaşlarımız rahatlamış olacak. Şu an mahkemeler kira artışları yüzünden dolmuş vaziyette. Bu kararla beraber piyasa daha iyi bir şekilde oturacak. Meclisten bu kararla ilgili onay çıktığı zaman kiracılar rahat bir nefes alacak. Pazarlama işlemleri ile uğraştığımız için bizde rahatlayacağız. Hapis cezası ev sahiplerini caydıracak ve yüksek bir artış söz konusu olmayacak. Evler asıl fiyatlarına dönecek.”

Burcu Temel