'Uluslararası Batı Trakya Bisiklet Turu' için bir araya geldiler

Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen Edirne Yeşilay Spor Kulübü (YEŞİLBİS)üyeleri, 'Serhat'ten Evlad-ı Fatiha'na'' isimli uluslararası Batı Trakya bisiklet turu düzenledi.

'Uluslararası Batı Trakya Bisiklet Turu' için bir araya geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimiye Meydanı'nda start veren Edirne Yeşilay Spor Kulübü üyesi 13 sporcu, keyifli bir bisiklet yolculuğu için yola çıktı. 3 gün 2 gece olarak planlanan bisiklet turu çerçevesinde ilk gün Yunanistan'ın Dedeağaç şehrinde çadır kampı yapıldı. 2. Gün(60 km) Gümülcine’ye yol sürüşü yapılarak Gümülcine’de Büyükelçiliği Gümülcine Türk STK ları, Kozlukebir Belediyesi vb. ziyaretler gerçekleştirildi.

Evlad-ı Fatihan’da batı Trakyalılarla buluşulacak ve Türkiye Yeşilay’ının dünya üzerindeki bağımlılıklarla Mücadelesi ve mesajı kardeşlerimize ulaştırılacak. Üçüncü gün ise sporcular Gümülcine’den-İpsala Sınır Kapısına kadar (100 Km) yol sürüşü yapılarak yurda dönecek.

Düzenlenen etkinliğe Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Edirne Yeşilay Spor Kulübü Başkan Yrd.Zekeriya Bayrak, Yeşilay Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Seçkin,Genç Yeşilay Öğrencileri ve Kulüp sporcuları katılım sağladı.

2016’da İstanbul merkezli kurulan Uluslararası Yeşilay Federasyonu (UYEF) Yunanistan üye ülkelerden birisi arasında yer alıyor.

Türkiye Yeşilay’ı uluslararası platformlarda daha etkin rol almayı; tütün(sigara), alkol, madde, teknoloji ve kumar bağımlılığı alanlarına yönelik çalışmalarda örnek bir kuruluş olmayı ve bağımlılıklarla mücadeledeki asırlık tecrübeyi diğer ülkelere aktararak o ülkede öne çıkan bağımlılık türünde ülkenin çalışmalarına destek olmayı hedefliyor. Türkiye Yeşilay’ı bu hedef doğrultusunda uluslararası teşkilatlanma çalışmalarına son yıllarda hız vermiş ve birçok ülkede ülke Yeşilayları kuruluş çalışmalarını başlattı.

 Ülke Yeşilay’ı ilgili ülkede o ülkenin bir derneği ve Türkiye Yeşilay’ından bağımsız olarak kuruluyor. Kurulan bu dernek, UYEF üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Burcu Temel