Ulus Pazarı'ndan yabancı müşteri yoğunluğu yaşandı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Ulus Pazarı'nda bu hafta Bulgaristan'dan gelen müşterilerle doldu.

Ulus Pazarı'ndan yabancı müşteri yoğunluğu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gurbetçi sezonunda sonlara yaklaşılmasının ardından kentte yeniden Bulgar turist yoğunluğu yaşanmaya başladı.  Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatillerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler,  çalıştıkları ülkelere döndü. Haziran ayının başından, Eylül Ayı ortasına kadar devam eden gurbetçi sezonu geride kaldı. Sezon boyunca sınır kapılarında oluşan yoğunluk nedeniyle Edirne’nin ekonomisine büyük katkı sağlayan Bulgar vatandaşlar kente daha az geliyordu.

Gurbetçi sezonunun bitmesi ile birlikte komşu Bulgaristan vatandaşlarının Edirne’ye gelişleri de arttı. Bulgaristan vatandaşlarının her hafta akın ettiği Ulus Pazarı da doldu taştı. Ulus Pazarı, sezonda gurbetçilerle dolup taşarken sezonun bitmesi ile birlikte bu kez de komşu ülkenin vatandaşlarını ağırlamaya başladı. Pazar esnafının yüzü ise hem gurbetçilerle hem de Bulgar vatandaşlarının gelişi ile güldü.

Tepkilere rağmen satışa çıktı

Öte yandan Edirnelilerin tepkisine rağmen bir süredir arazisi satılmak istenen Ulus Pazarı için gerçekleştirilen ikinci satış ihalesine de katılım gerçekleşmedi. Hem turistler hem de Edirneliler, pazarın nereye taşınacağı konusunda açıklama yapılmasını bekliyor.

Doğukan Vurgun