Yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeğinin avans ödemesi belli oldu

Ülkenin en büyük yemeklik yağ üretim merkezlerinden olan Trakya Birlik, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeğine ton başına 15 bin lira avans ödemesi yapılacağını duyurdu.

Yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeğinin avans ödemesi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Trakya Birlik tarafından ayçiçeği avans ödemesi belli oldu. Açıklanan bilgiye göre yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ton başına 15 bin TL avans ödemesi yapılacak.

Çiftçinin günlerdir beklediği avans ödemesi belli oldu. Trakya Birlik tarafından açıklanan bilgiye göre yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ton başına 15 bin TL avans ödemesi yapılacak.

Trakya Birlik tarafından yapılan açıklamaya göre; “Birliğimizce  Ayçiçeği  avans  ödemesi  yüzde 44  Hamyağ oranlı ayçiçeği için 15 bin TL/ton, olarak belirlenmiştir. Piyasa koşulları çerçevesinde ön alım fiyatımız bilahare belirlenecektir. Tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını dileriz.” İfadelerine yer verildi.

Ayrıca belirlenecek ön alım fiyatı üzerinden döküm yapan üreticilere fark ödemesinin de belirleneceği aktarılan açıklamada, yüzde 44’in üzerinde yağ oranı çıkan ürünlerin yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirileceğin ifade edildi.

Doğukan Vurgun