Ülkücü Gençler, 'Üniversitelerimizde Teröre Hayır' Sloganı İle Yürüyüş Gerçekleştirdi

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı tarafından Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına 'Üniversitelerimizde Teröre Hayır' sloganı ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Ülkücü Gençler, 'Üniversitelerimizde Teröre Hayır' Sloganı İle Yürüyüş Gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı tarafından Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına “Üniversitelerimizde Teröre Hayır” sloganı ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen ülkücü gençler, Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve “Üniversitelerimizde Teröre Hayır” sloganı adı altında yürüyüş gerçekleştirdi.

Kalabalık katılımla gerçekleştirilen yürüyüşte, Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığına mensup kişiler önce Fen-Edebiyat Fakültesi’nin önündeki Fırat Yılmaz Çakıroğlu tabelasının değişimini gerçekleştirip ardından yurt, yerleşke ve fakülte başkanlarının atamalarını gerçekleştirdi. Atamalarının ardından Ülkü Ocakları Edirne İl Başkan Yardımcısı Erim Karakaş basın açıklamasını gerçekleştirdi. Program, Ülkücü Yemini ile son buldu.

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkan Yardımcısı Erim Karakaş, Fırat reisin fidanının tabelasının yenilenmesi, üniversite yerleşke başkanlarının atamalarının yapılması ve ardından ülkücü yeminini yapmak için toplandıklarını ifade etti.

“Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?”

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğmuştur. İlköğretim ve Ortaöğretim yıllarını, annesinin öğretmenlik mesleği gereği Diyarbakır’da tamamlamıştır. Ardından kahpece şehit düştüğü Ege Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazanmıştır. Tarih, 20 Şubat 2015 gününü gösterdiğinde üniversitelerde kanı bozuk soysuzlar iyice azmış; vatanı bölüp parçalamayı amaçlayan eylemler yapmaya başlamıştır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, o dönem tarih bölümü son sınıf öğrencisiydi. Kendisi öğretmen olup, vatanına ve milletine hayırlı bir Türk gençliği yetiştirmeyi hedefleyen, idealist bir Türk genciydi. Lakin hiçbir şeyin vatansız olmayacağını bildiği için Türk evladına yakışırcasına bu kahpelere müsaade etmediği için şehit edilmiştir.

“Sınıf tahtalarında terör propagandası yapıldığında kafalarını aşağı eğip susmayın!”

Üniversite öğrencilerine fakülte koridorlarında, sınıf tahtalarında terör propagandası yapıldığında kafalarını aşağı eğip susmamaları için çağrıda bulunan Ülkü Ocakları Edirne İl Başkan Yardımcısı Erim Karakaş, “Fakülte koridorlarında, sınıf tahtalarında terör propagandası yapıldığında kafalarınızı aşağıya eğip susacak mısınız? Yoksa Fırat reis gibi vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele mi edeceksiniz? Bizler, hepimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’yuz ve buradan şunu haykırıyoruz ki Trakya üniversitesinde hiçbir terör propagandasına müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse Fırat reisin yolundan şehadete yürüyeceğiz lakin hiçbir vatan haini soysuza yol vermeyeceğiz. Herhangi bir propaganda dişe diş kana kan bilincinde hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

“Vatan hainlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz”

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit eden; soysuz, vatan haini Nurullah Semo’nun; vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaktan ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığını hatırlatan Karakaş, “Kendisi, PKK’nın bir üyesiydi. Şimdi, siz değerli dava arkadaşlarıma ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerine soruyorum. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bir siyasi çalışma mıdır? Yoksa her Türk gencinin anması gereken bir şehit midir? Ülkü Ocakları, bu bilinci hiçbir zaman kaybetmedi kaybetmeyecektir. Fırat Reisin dediği gibi “Bu mücadeleyi 20 kişi kalsak da 30 kişi kalsak da bu şerefsizlere bu vatan hainlerine karşı sürdüreceğiz Allah’ın izniyle” Trakya Üniversitesinde vatan haini bir yapılanma hissettiğimizde de Ülkücü Hareket olarak demir bir yumruk misali başını ezeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkü Ocakları’nın sancağının dalgalandığı hiçbir şehirde, hiçbir fakültede teröre geçit yoktur. Arkadaşlar, son olarak şunu bilmenizi isterim ki; bizler bu vatanın öz evlatlarıyız. Bizler, bu kutsal toprakların menfaatleri için hiçbir siyasi amaç gütmeksizin seve seve can verecek Türk milletinin öz evlatlarıyız. Ne Mutlu Türküm Diyene!” şeklinde açıklamada bulundu.

Burcu Temel