Ülkü Ocakları, depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı

Edirne'de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla lokma dağıtım etkinliği düzenlendi.

Ülkü Ocakları, depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de depremde hayatını kaybeden vatandaşları anma etkinlikleri düzenlendi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremlerin üzerinden 1 yıl geçti ama acılar unutulmadı. Tüm Türkiye depremde hayatını kaybedenlerin anısına o gün olduğu gibi şimdi de dua etmek ve hayır yapmak için tek yürek oldu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Türkiye'yi yasa boğan depremlerin yıldönümü dolayısıyla Eski Cami önünde bir araya gelen  Edirne Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, hem depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına hem de Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlara lokma ikramında bulundu.

"Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andık"

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına lokma hayrı düzenlediklerini belirten Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş, “Bundan bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli depremde şehit olan vatandaşlarımızın anısı ve Miraç Kandili dolayısıyla bin 500 kişilik lokma dağıtımı yaptık.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm İslam âleminin de Miraç Kandili'ni kutluyoruz" dedi.

Burcu Temel