Türkiye-Yunanistan sınırındaki çelik bariyer 180 kilometreye çıkartılıyor

Yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenlere yönelik ambargo devam ediyor. Yunanistan, Türkiye sınırına uzattığı 40 kilometrelik çelik bariyeri, 180 kilometre uzunluğuna çıkarma kararı aldı.

Türkiye-Yunanistan sınırındaki çelik bariyer 180 kilometreye çıkartılıyor

Yunanistan, düzensiz göçmenlerin geçişine engellemek için Türkiye sınırına inşa ettiği 40 kilometrelik çelik bariyeri, 4 misli yani 180 kilometre uzunluğuna çıkarma kararı aldı.

Yunanistan, kara sınırına kaçak geçişleri engellemek için yapılan 40 kilometrelik çelik bariyere ek 140 kilometre uzatmak için çalışmalara başladı. 

Meriç nehri üzerinden geçerek Avrupa’ya gitmek isteyen düzensiz göçmenleri engellemek için insanlık dışı yollara başvuran Yunanistan, ambargosuna bir yenisini ekledi. Türkiye sınırındaki çelik duvarı yaklaşık 4 misline çıkarma kararı alan Yunanistan,  düzensiz göçmenlerin geçişini engellemek için her yola başvuruyor.

Olası göç akınına karşı Türkiye sınırına 40 kilometre çelik bariyer ören Yunanistan,  bu bariyeri 4 misli yani 180 kilometre uzunluğuna çıkaracak.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara sınırına 40 kilometre uzunluğunda çelik bariyer örülmüş, inşa süreci ise 2021 yılının Ağustos ayında tamamlanmıştı. Yapılan 40 kilometrelik çelik bariyerlere toplamda 3 milyon Euro harcama yapıldı.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, meclisteki 2023 bütçesi görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Meriç bölgesinde düzensiz göçmenlerin geçişini engellemek amacıyla örülen çitlerin sınır boyunca uzatılacağını, elektronik gözetleme sistemlerinin güncelleneceğini ve 250 yeni sınır polisinin görevlendirileceğini açıklamıştı.

                80 kilometrelik ve 5 metre yüksekliğindeki ek çelik çit inşaatına başlayan Yunanistan düzensiz göçmenlerin  Avrupa'ya geçişini önlemek için ek önlemlere başvuruyor.

Doğukan Vurgun