Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan konser düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla konser düzenlendi.

Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan konser düzenlendi

Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 92’nci yılı dolayısıyla Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konser yoğun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu binasında düzenlenen "Atatürk'ün Edirne'ye Geliş Yıl Dönümü" özel konseri günün anlam ve önemi dolayısıyla ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Atatürk’ün sevdiği şarkıları içeren konserde 14 eser seslendirildiğini söyleyen Sanat Yönetmeni Yıldıray Öztürk, “Her yıl 21 Aralık tarihinde Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin yıldönümünde konserlerimizi düzenliyoruz. Halka açık ve ücretsiz bir şekilde konserlerimizi icra ediyoruz. Bugün 14 eser seslendirdik. Atamızın 92 yıl önce geldiği tarihte Belediye binasında düzenlenen bir akşam toplantısında mali sanatçıların huzurunda seslendirdiği eserleri seslendirdik. Atamızın sevdiği beğendiği eserleri hem atamızı yad ederek hem de sanat severlerin dinletisine sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ücretsiz olarak düzenlenen konsere katılanlar bu anı telefonlarına kaydetti. Konserde bazen duygu dolu bazen ise neşeli anlar yaşandı.

Doğukan Vurgun