Türkiye'nin en pahalı pidesi Edirne'de satılacak

Edirne'de iftar softalarını süsleyen Ramazan pidesinin fiyatı ile ilgili yeni karar açıklandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, daha önce 13 lira 50 kuruştan satılması planlanan 350 gramlık Ramazan pidesinin fiyatının kent merkezinde 12 TL,  ilçelerde ise 300 gram 10 TL olarak güncellendiğini duyurdu.

Türkiye'nin en pahalı pidesi Edirne'de satılacak

Pide Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu yıl Türkiye genelinde 300 gramlık Ramazan pidesinin 10 liradan satılacağını duyurmuştu. Ancak Edirne merkezde 350 gram Ramazan pidesinin satış fiyatı 13 lira 50 kuruş olarak belirlenmişti. Vatandaşlardan gelen tepkiler sonrası yapılan toplantı ile pide fiyatları için yeni fiyat belirlendi.

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "Edirne merkezde 350 gram pide 12 TL, ilçelerde ise 300 gram 10 TL olarak fiyat güncellendi. Daha önce ticaret odası ne fiyat verirse biz de ona uyacağımızı ifade etmiştik. Fırıncılarla ve ticaret odası ile bir görüşme yaptık. Türkiye fırıncılar federasyonu yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 300 gram pidenin 10 TL olacağını duyurmuştu. Kilogram fiyatı 33 TL'ye tekamül ediyor. Biz de yeni fiyatı ona göre güncelledik. Edirne'deki fırıncılar 300 gram pide çıkarmadığı için 350 gram kalıba göre uygulama yapılacak. Zam kararı geri çekilmiş oldu. Ama yine de Türkiye genelinde en pahalı pide Edirne'de satılmış oluyor" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan