Bulgar yüzücüden duygulandıran hareket

Bulgar milli yüzücü Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere yardımda bulunmak için 2021 yılında düzenlenen Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiği gümüş madalyayı satışa çıkarttı. Duyarlı sporcu elde ettiği 4 bin levayı (41 bin 680 Türk Lirası) ülkesindeki yardım kuruluşları vasıtasıyla depremzedelere bağışladı.

Bulgar yüzücüden duygulandıran hareket
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021 Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda kazandığı gümüş madalyayı açık artırmayla satan Bulgar milli yüzücü Josif Miladinov, elde ettiği geliri depremzedelere destek olmak için bağışlamaya karar verdi.  Açık arttırma yöntemiyle sattığı madalyadan 4 bin leva gelir sağlayan Miladinov, afetzedelere bağışta bulundu.

20 yaşındaki Bulgar milli yüzücü Josif Miladinov, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelere yardım etmek istedi.

Bulgaristan’ın Filibe şehrinde yaşayan Miladinov, Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte'de 2021 yılında düzenlenen Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre kelebek yarışlarında elde ettiği gümüş madalyayı depremzedeler için satmaya karar verdi.

Miladinov, gümüş madalyasını Bulgaristan’da açık arttırma yöntemiyle satışa çıkarttı. Gerçekleştirilen açık arttırma ilk olarak 800 levadan başladı. Ardından tekliflerin artmasıyla birlikte miktar 4 bin levaya (41 bin 680 Türk Lirası) kadar yükseldi. Duyarlı sporcu elde ettiği geliri ülkesinde bulunan yardım kuruluşu vasıtasıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için bağışladı.

Geçtiğimiz günlerde kentte düzenlenen Uluslararası 4. Edirne Kupası'nda boy gösteren Miladinov, bağış süreci ile ilgili açılmalarda bulundu. Miladinov, televizyonda depremlerle ilgili gördüğü haberlere inanamadığını belirtti.

Depremlerin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Miladinov, "İnsanlar için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Daha sonra madalyamı satışa çıkardım. 2021'deki Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre kelebek yarışında Milak Kristof'tan sonra 2. olmuştum. Orada kazandığım gümüş madalyayı Bulgaristan'da satışa çıkardım. Elde ettiğim 4 bin levayı depremzedelere gönderdim. Türk halkının neler yaşadığını hissetim. Bu durum beni derinden etkiledi. Bir şeyler yapmak istedim ve madalyamı satarak bağışta bulunmak istedim." Dedi.

Depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyen Miladinov, yaşanan felaketten nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Doğukan Vurgun