Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi üyelerinden anlamlı etkinlik

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimli kursiyerlerle bir araya geldi.

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi üyelerinden anlamlı etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de faaliyet gösteren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli kursiyerlerle bir araya gelen Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi üyeleri, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikle engelsiz bir yaşama dikkat çekti.

Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimli kursiyerler, mehter marşı çaldı. Kursiyerler sergiledikleri performanslarıyla katılımcılardan tam not aldı. Özel gereksinimli kursiyerler, çaldığı marşlarla etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı. Etkinliğe katılanlar bu anı telefonlarına kaydetti.

Gösterilerin ardından AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Beyazay Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar,  yönetim kurulu üyeleri ve Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri özel gereksinimli öğrencilerle birlikte pasta kesti.

Pasta kesiminin ardından özel gereksinimli kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı atölyeler gezildi.

"Engelleri aşmak her türlü desteği vermeye hazırız"

3 Aralık tarihinin sadece engelliler günü değil, aynı zamanda empati günü olduğunu aktaran AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,  bu anlamlı günün birbirine destek olma günü olduğunu düşünerek düzenlenen bu etkinlikte özel bireylerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Farkındalık yaratmak, empati yapmak ve özel gereksinimli bireylerle bir arada olmanın çok kıymetli olduğunu belirten İba, "Sanat kurslarında onların emeklerine şahit olduk.  Bizler engelleri aşmak her türlü desteği vermeye hazırız.  Kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlu olsun” dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar, engelli bireylerin yüreklerine dokunmak için bu etkinliğin anlamının büyük olduğunu belirtti.

"Bir gün değil, her gün yanlarında olmamız lazım"

Özel gereksinimli bireylerin yanında olmak istediklerini söyleyen Baytar,  "Onların bir gün değil, her gün yanında olmamız gerekiyor. Çok güzel bir mehter gösterisi yaptılar bizim içi ve hayranlıkla izledik. Bizleri yanlarında görmek onları çok mutlu ediyor. Beyazay Edirne şubesi olarak İstanbul’da engelsiz fuarına katıldık ve orada da engelli kardeşlerimizle birlikte olduk. Yürekleri çok temiz ve saf duygular besliyorlar, yüreklerine bir nebzede olsa dokunmak bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Etkinliğe AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Beyazay Edirne Şubesi Başkanı Gözde Emel Baytar, yönetim kurulu üyeleri,  Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri katıldı.

İpek Esma Çeşme