Kentsel dönüşüm için yıkılan 21 evin hak sahipleri için kalıcı konutlar yapılacak

Edirne'nin Karaağaç Mahallesinde, halk arasında 'Göl Mahalle' olarak anılan bölgedeki 21 yer evin, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleştirildi. Ailelerin barınma ihtiyacının giderilmesi için geçici olarak konteynerler kuruldu.

Kentsel dönüşüm için yıkılan 21 evin hak sahipleri için kalıcı konutlar yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaağaç Mahallesinde yağışların ardından zaman zaman su baskınları yaşanan bölgede bulunan 21 yer evinin yıkımı  İl Özel İdaresi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Yer evlerinin yerlerine geçici olarak konteynerler kuruldu.

Bölgeye ilerleyen zamanda hak sahipleri için kalıcı konutlar yapılacak. Halk arasında ‘Göl Mahalle’ olarak anılan bölgede, yoğun yağışların ardından su baskınları yaşanıyordu.

Yıkılan evlerin yerlerine geçici konteynerler kuruldu. Kurulum tamamlandıktan sonra 21 hak sahibi konteynerlere yerleşti.

Ekiplerce evlerin yıkımının ardından, bölgenin zemini düzleştirildi. Kalıcı konutlar yapılana kadar hak sahiplerinin kullanımı için düzlenen bölgeye konteynerler konuldu. Bölgede eksik olan alt yapı hizmetleri tamamlanacak. Ardından da kalıcı konutlar inşa edilecek.

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Zarif Hasır, eski evlerinin durumunun kötü olduğunu konteynerlerden memnun olduklarını söyledi.

İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür eden Hasır, konteynerde bulunan mutfak, banyo ve odalarının çok güzel olduğunu belirtti.

Hasır; “Yaşantımızdan biraz daha güzel. Bundan sonra kalıcı konutlar yapılacakmış, memnun olduk.” dedi.

Bölgede yaşayana vatandaşlardan Binnaz Örs de konteynerlerin güzel olduğunu aktardı.

Örs, konteynerin mutfak, tuvalet, banyosunun kullanışlı olduğunu ifade ederek,, konteyner evde ayrıca çocuk odasının bulunmasının da iyi olduğunu kaydetti.

Doğukan Vurgun