Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi'nin yönetimi tanıtıldı

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi'nin yönetimi, düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi'nin yönetimi tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar, kentteki bir tesiste düzenlenen toplantıda, Edirne'de engelli vatandaşlara ve ailelerine verecekleri hizmetle adeta umut ışığı olacaklarını belirtti.

Derneğin 35 yıl önce görme engelli gençler tarafından kurulduğunu ifade eden Baytar, şöyle devam etti: "Görme engelli genç kardeşlerimizin ektiği fidan bugün adeta yeşermiş ve ulu bir çınara dönüşmüştür. O gün genç kardeşlerimizin attıkları adımla, engelli vatandaşlarımıza yaşam kaynağı olan Beyazay Derneği, bugün çok şükür ki Türkiye genelinde 87 ve yurt dışında 7 şubesiyle faaliyet gösteren ve kamu yararına çalışan dernek haline gelmiştir. Yaptığı faaliyetlerle engelli vatandaşlarımız ve aileleri tarafından büyük beğeni toplayan Beyazay Derneği'ni bugün Edirne'mizde yeni yönetimiyle faaliyete geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz."

Dernek yönetimini büyük bir titizlikle oluşturduklarını anlatan Baytar, şunları kaydetti:

"Görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak ve her şeyden önce bu meseleye ilişkin toplumsal hassasiyeti güçlendirmek adına her bir arkadaşımız görev aldı. Yönetim kurulumuzda görev alan arkadaşlarımızın her biri ayrı bir değerde olan insanlardır. "

Ardından derneğin yönetiminde bulunanlar, basın mensuplarına tanıtıldı.